Algemeen

Halo film lijkt er toch te komen!

Dreamworks gaat een poging wagen om de gameverfilming alsnog van de grond te krijgen.

door Jan-Peter Rook op 08.10.2010 om 10:35 in Algemeen
Halo: Reach, het nieuwste deel in de populaire Microsoft gamereeks, heeft nieuw leven geblazen in een mogelijke Halo film. Het spel leverde na één dag 200 miljoen dollar op, wat de franchise wederom geliefd maakt voor een verfilming. Dreamworks gaat nu wederom een poging doen om de rechten van de reeks te verwerven en het project weer tot leven te wekken.

Het project is al aardig wat jaartjes morsdood, maar toch heeft Universal al heel wat miljoenen in het project gestoken. De filmmaatschappij zal er hoogstwaarschijnlijk nog niet klaar mee zijn. Om deze dramatiek te ontlopen kiest Dreamworks er nu voor om niet de game te verfilmen, maar de Halo boeken.

Stuart Beattie, de schrijver van G.I. Joe: The Rise of Cobra, schreef in 2007 een Halo script gebaseerd op het boek Halo: The Fall of Reach. Dit zou wel eens de basis kunnen worden van de plannen van Dreamworks. Beattie zei het volgende tegen Vulture:

“I’m just a huge fan, and my long-term goal is to get three Halo movies [based on the three novelizations] made. It’s not something I can accomplish tomorrow. But if I can help, I am glad to do it.”

De tijd zal leren of we ooit nog een Halo film mogen aanschouwen op het witte doek. Voorlopig moeten we het doen met dit soort berichten.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

TrueLieZ

Avatar

jochemb "Ik heb laatst halo reach geprobeerd te spelen en ik kan gewoon niet begrijpen waarom deze game zo erg populair is. De gameplay is niet speciaal, De story mode heeft geen. sterk verhaal en de personages zijn gewoon irritant en de ai is gewoon crap. Ik snap niet waarom ze er een film van moeten maken want masterchief is helemaal geen intresant personage."


Dan heb jij duidelijk niet alle Halo games gespeeld en alle Halo boeken gelezen.
Er zit wel degelijk een sterk verhaal in.
Ook ben ik het oneens met jou, dat de ''AI'' crappy is. Heb je die game uberhaupt wel uitgespeeld? Daaruit kan je concluderen dat de AI sterk verbeterd is. (vergeleken met de vorige Halo games)

Remco

Avatar

Je kan er een geweldige film van maken maar dan moeten ze die schrijver van G.I. Joe: The Rise of Cobra er uitgooien anders is het gedoemd.......

TheGodfather

Avatar

Nogal tegenstrijdig dit bericht: "Halo lijkt er toch te komen!" en dan onderaan "de tijd zal leren of de film er gaat komen..."

Nogal raar,niet?

BatMotor

Avatar

Laat die film maar komen,echt een spel waar je een toffe film van kan maken.

xLvk

Avatar

jochemb "Ik heb laatst halo reach geprobeerd te spelen en ik kan gewoon niet begrijpen waarom deze game zo erg populair is. De gameplay is niet speciaal, De story mode heeft geen. sterk verhaal en de personages zijn gewoon irritant en de ai is gewoon crap. Ik snap niet waarom ze er een film van moeten maken want masterchief is helemaal geen intresant personage."


het verhaal hoeft ook niet te draaien om master chief. denk aan Halo ODST of inderdaad recentelijk halo: reach. deze verhalen speelde je ook met een ander character. ik denk dat als ze het in de stijl van de real live action reclame's doen dat het wel interessant kan worden..

http://www.youtube.com/watch?v=IklqPx3unjs

Ereptile

Avatar

Ik hoop het! Halo is een cool spel :D! (Alleen deel 1 gespeeld, maar zal nooit meer vergeten dat m'n mede-speler dood was en ik het tegen gemuteerde zombie-wezens moest opnemen. Volgens mij heette ze The Flood ofzoiets).

Vond het spel wel tof! En vooral de omgeving vond ik zo leuk, omdat je die "halo" zag in de lucht enz. Ik hoop dat de film er komt, en dat deze gewoon WEL een super mega game-verfilming word!!!

Steve-O

Avatar

Deel 2 was anders wel heel leuk:Y Deel 3 zag er gewoon mooier uit maar zeker niet beter/leuker dan deel 2.
ODST en Reach interesseren me ook niet.
Een verfilming wel!!! Kan heel gaaf worden:Y

jochemb

Avatar

Ik heb laatst halo reach geprobeerd te spelen en ik kan gewoon niet begrijpen waarom deze game zo erg populair is. De gameplay is niet speciaal, De story mode heeft geen. sterk verhaal en de personages zijn gewoon irritant en de ai is gewoon crap. Ik snap niet waarom ze er een film van moeten maken want masterchief is helemaal geen intresant personage.

jantje123

Avatar

Halo film komt wel , hij komt niet , hij komt wel , word er langzamerhand er een beetje moe van...

Joeki

Avatar

Ik hoop dat het uiteindelijk komt, zeker als ze de zelfde manier gebruiken als in de games. het ziet er gewoon heel vet uit.

DashX

Avatar

Ben benieuwd

NieuwsFilm

meest populair