Halo film lijkt er toch te komen!

Dreamworks gaat een poging wagen om de gameverfilming alsnog van de grond te krijgen.

Halo: Reach, het nieuwste deel in de populaire Microsoft gamereeks, heeft nieuw leven geblazen in een mogelijke Halo film. Het spel leverde na één dag 200 miljoen dollar op, wat de franchise wederom geliefd maakt voor een verfilming. Dreamworks gaat nu wederom een poging doen om de rechten van de reeks te verwerven en het project weer tot leven te wekken.

Het project is al aardig wat jaartjes morsdood, maar toch heeft Universal al heel wat miljoenen in het project gestoken. De filmmaatschappij zal er hoogstwaarschijnlijk nog niet klaar mee zijn. Om deze dramatiek te ontlopen kiest Dreamworks er nu voor om niet de game te verfilmen, maar de Halo boeken.

Stuart Beattie, de schrijver van G.I. Joe: The Rise of Cobra, schreef in 2007 een Halo script gebaseerd op het boek Halo: The Fall of Reach. Dit zou wel eens de basis kunnen worden van de plannen van Dreamworks. Beattie zei het volgende tegen Vulture:

“I’m just a huge fan, and my long-term goal is to get three Halo movies [based on the three novelizations] made. It’s not something I can accomplish tomorrow. But if I can help, I am glad to do it.”

De tijd zal leren of we ooit nog een Halo film mogen aanschouwen op het witte doek. Voorlopig moeten we het doen met dit soort berichten.

NieuwsFilm

meest populair