Tweede film voor Verhoeven

Het wordt een drugsfilm, gesitueerd in Mexico met veel seks en geweld.

Het was al een tijdje bekend dat Paul Verhoeven werkt aan de verfilming van De Stille Kracht van Louis Couperus. Nu blijkt dat hij tegelijkertijd aan een andere film werkt.

De film speelt zich af in Mexico, en moet een duistere film worden over het drugsgeweld dat de afgelopen jaren het land teistert. Het moet een film noir worden: "Er zit veel geweld in, maar ook seks en het is hard en koud," aldus Verhoeven. "Je kunt het vergelijken met de oude James Cagney-films uit de jaren 30, maar dan omgezet naar 2010."

Op dit moment is er verder weinig bekend van de film. Het scenario wordt nog herschreven, en moet over zo'n twee maanden klaar zijn. Dan moet er nog gekeken worden naar de financiering en casting. Het is dus ook nog niet duidelijk of de film er daadwerkelijk zal komen.

Ook van 'De Stille Kracht' wordt nog aan het scenario geschreven, en ook van dat project is nog niet 100% zeker dat het gerealiseerd zal worden. Mocht het zo zijn dat Verhoeven groen licht krijgt voor beide projecten, dan is het zijn wens om eerst de film noir te maken, en dan pas 'De Stille Kracht'.



NieuwsFilm

meest populair