Natalie Portman in Ridley Scott's Alien prequel?

Serieuze concurrentie voor Noomi Rapace om de schoenen van de hedendaagse Ellen Ripley te gaan vullen.

Damon Lindelof (Lost) heeft onlangs het script ingeleverd van Ridley Scott's geplande Alien prequel. Naar het schijnt zijn de mensen bij 20th Century Fox dolenthousiast met zijn werk. De reden hiervoor heeft in eerste instantie met geld te maken. Scott was van te voren uitgegaan van een budget van rond de 150 miljoen dollar, maar Lindelof’s script bevat een stuk minder dure, spectaculaire sequenties dan verwacht. Er kan daarom met een lager budget gewerkt gaan worden.

Een tweede reden voor het enthousiastme is dat het script meer in de buurt komt bij een PG-13 stempel, mede door het taalgebruik en het feit dat veel geweld zich buiten beeld af zal gaan spelen (net zoals in het origineel).

Een insider sprak met Vulture en legde uit waarom een PG-13 Alien film niet bij voorbaat iets slechts hoeft te zijn:

The thinking is that if the original Alien were released today, minus the F-bombs, you could still get a PG-13. Alien is a very Jaws-ian movie: There’s no sex, and while there’s lots of violence, most of it is off-camera. Maybe you’d have to cut away from certain scenes two seconds earlier, but it could be done.

En nu het belangrijkste nieuws: het team van Scott is samengekomen met Natalie Portman om het te gaan hebben over de hoofdrol in de film. De actrice zou bovenaan de lijst staan voor de rol van een vrouwelijke Colonial Marine generaal.

De film speelt zich 35 jaar af voordat Ripley en de Nostromo landen op LV-426. Er is aandacht voor de Space Jockey waar de groep op stuit voordat John Hurt’s personage Kane wordt geïmplanteerd door de Face Hugger.

Mocht Portman er geen zin in hebben, dan hebben we altijd nog Noomi Rapace (de Millennium reeks). Zij staat namelijk als tweede op het lijstje. We zullen het zien in 2011.



NieuwsFilm

meest populair