Twee Steven Spielberg releases binnen 1 week

Na een periode van 'rust' is Spielberg in 2011 weer helemaal terug.

Steven Spielberg blijft een apart geval. Er zijn jaren dat hij twee films uitbrengt in in jaar (1993, 1997, 2002 en 2005) en dan zijn er weer hele periodes dat je niets van hem hoort, zoals de afgelopen 2 jaar. Het lijkt er echter op dat 2011 weer een jaar gaat worden voor Steven, aangezien er weer twee films op de planken staan. Het grappige is dat deze twee films, War Horse en The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn (Kuifje dus), slechts enkele dagen na elkaar in de bioscoop zullen verschijnen. DreamWorks kondigde onlangs namelijk aan dat War Horse van de zomer naar december is verplaatst, een periode waarin ook Kuifje zijn live-action debuut zal gaan maken.

War Horse stond gepland voor augustus 2011 maar na het zien van wat materiaal vond DreamWorks dat het meer aanvoelde als een film voor tijdens de feestdagen. War Horse bevat hoofdrollen voor o.a. Jeremy Irvine, Emily Watson en David Thewlis. De film staat nu in de VS gepland voor 28 december 2011. Dat is slechts 5 dagen nadat het motion capture 3D project van Spielberg en Peter Jackson, The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn, uitgebracht gaat worden door Paramount en Sony in de VS. Deze film bevat hoofdrollen voor Jamie Bell, Daniel Craig, Nick Frost, Simon Pegg e.a.

Stacey Snider van DreamWorks zei er het volgende over tegen de New York Times: “We think there’s room for a couple of holiday films during that season.”

De grote vraag is: kunnen de bioscopen van vandaag wel twee Spielberg releases tegelijk aan?

NieuwsFilm

meest populair