War Horse (2011)

Separated by war. Tested by battle. Bound by friendship.

Spielbergs nieuwste is degelijk als altijd, maar door de onevenwichtige stijl geen nieuw meesterwerk.
play

6,9 details

  • 146 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • India
146 Min Verenigde Staten

De film is gebaseerd op een boek van Michael Morpurgo uit 1982 en speelt zich af in 1914, ten tijde van de eerste wereldoorlog. Het boek gaat over de vriendschap en lotsverbintenis tussen een jongen en zijn paard, die van elkaar gescheiden worden als het paard door soldaten wordt meegenomen naar de frontlinie.

Regie
Steven Spielberg
Cast
Benedict Cumberbatch, Tom Hiddleston, David Thewlis, Toby Kebbell, Emily Watson, Eddie Marsan, Jeremy Irvine, Niels Arestrup, Peter Mullan, David Kross, Patrick Kennedy, Robert Emms, Matt Milne, Celine Buckens, Leonhard Carow.
Budget
$ 66.000.000
Opbrengst
$ 177.000.000
Release
25.12.2011
Release NL
02.02.2012
Release DVD
29.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Spielberg | Cast: Jeremy Irvine (Albert Narracott), Peter Mullan (Ted Narracott), Emily Watson (Rose Narracott), Niels Arestrup (Opa), Benedict Cumberbatch (Jamie Stewart), David Thewlis (Lyons), Tom Hiddleston (Kapitein Nicholls), e.a. | Speelduur: 140 minuten | Jaar: 2011

Steven Spielberg. Zijn naam is een begrip op zich en dus is de nieuwste Spielberg altijd interessant. Nadat hij in 2008 het vierde deel van Indiana Jones als regisseur afleverde ging hij op de digitale tour. Hij maakte het volledig computergeanimeerde The Adventures of Tintin en nu dus War Horse, wat op zich een live-action film is, maar waarbij hij ook veel gebruik maakte van CGI en digitale montage. De film is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek uit 1982 en de in 2007 verschenen toneeladaptatie. Van dat kinderboek probeerde Spielberg een familiefilm te maken, het voor hem zo bekende genre, maar helaas zet hij die toon niet helemaal consequent door.

Wanneer Ted Narracott in een dwaze bui een fortuin uitgeeft aan een jonge hengst creëert hij nietsvermoedend het begin van een opmerkelijke vriendschap tussen zijn zoon Albert en het paard dat hij Joey noemt. Laatstgenoemde blijkt al snel tot buitengewone dingen in staat en wanneer de twee door het uitbreken van de oorlog gescheiden worden, blijkt dat nog lang niet alles te zijn wat Joey in zijn mars heeft. We volgen de Eerste Wereldoorlog vervolgens vanuit Joeys perspectief en zien hoe hij gedurende deze strijd steeds van eigenaar verwisselt en hoe iedereen geïnspireerd raakt door het buitengewone dier.

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

War Horse Nieuwsberichten

Laatste reacties

Banned

"...[quote=Tarkus]Ik snap de slechte kritieken op deze film echt niet, maar wellicht is dat te verklaren......"

VLT

"...Ik ergerde me vooral in de opeenstapeling van uitzonderelijke toevalligheden dat het paard mee maakt......"

Volksplein

"...Al met al een matige film. Leuk om het verhaal aan een paard op te hangen, maar het verhaal van het......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

War Horse

acties