War Horse lijkt uitgeschakeld voor de Oscars

De film van Steven Spielberg wordt genegeerd in het Amerikaanse prijzencircuit.

Veel mensen dachten een maand geleden nog dat de film War Horse van Steven Spielberg een van de belangrijkste kanshebbers zou zijn op de Oscars, maar die hoop lijkt nu definitief verdwenen te zijn. War Horse wordt de afgelopen weken namelijk genegeerd op het Amerikaanse prijzencircuit.

Zo werden vorige week de nominaties voor de Directors Guild Awards bekend gemaakt, voor de beste regisseur van het jaar. Een prijs die slechts 6 keer in de Oscargeschiedenis afweek van de uiteindelijke Oscarwinnaar voor beste regisseur. Spielberg zat niet eens bij de nominaties in tegenstelling tot Woody Allen (Midnight in Paris), Martin Scorsese (Hugo), Alexander Payne (The Descendants), Michel Hazanavicius (The Artist) en de verrassende David Fincher (The Girl with the Dragon Tattoo).

Ook bij de nominaties voor beste camerawerk van de vakbond van cinematografen was geen plaats voor War Horse. Voor die prijs zijn de films The Tree of Life, Hugo, The Artist, The Girl with the Dragon Tattoo en Tinker Tailor Soldier Spy nog in de race.



NieuwsFilm

meest populair