Algemeen

Plot Transformers 3 bekend!

Hoe zal de strijd tussen de Autobots en Decepticons ditmaal verlopen?

door Arman Avsaroglu op 19.10.2010 om 13:05 in Algemeen
De officiële synopsis van de derde Transformers film, getiteld Transformers: The Dark of the Moon, is vandaag uitgelekt. De film, die op 1 juli 2011 in 3D in de bioscopen moet verschijnen, heeft in de hoofdrollen Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, John Malkovich en Frances McDormand.

The Autobots Bumblebee, Ratchet, Ironhide and Sideswipe led by Optimus Prime, are back in action, taking on the evil Decepticons, who are determined to avenge their defeat in 2009’s Transformers Revenge of the Fallen. In this new movie, the Autobots and Decepticons become involved in a perilous space race between the U.S. and Russia, and once again human Sam Witwicky has to come to the aid of his robot friends. There’s new characters too, including a new villain in the form of Shockwave, a longtime “Transformers” character who rules Cybertron while the Autobots and Decepticons battle it out on Earth.

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

geertvdheide

Avatar

Decepticon "Allebei de films hebben alles te maken met wat de franchise is en wat de 80's cartoon was.
In de 1e film is juist heel goed en origineel bedacht hoe en waarom de Transformers op aarde terecht komen, veel origineler bedacht dan de cartoon zelfs!
En de humor in de 1e film die valt bij de meeste mensen in goed aarde, er zijn maar weinig die de humor niet konden waarderen, al die keren dat ik in de bios zat, lagen de mensen in een deuk van het lachen, jonh en oud, humor die vooral als puber en voormalig puber herkenbaar is.
De film is ook gemaakt voor de "oude" fanbase zoals ik. Ik ben erg blij als fan mijn jeugdhelden op het witte doek te zien. Er zijn natuurlijk altijd van fanboys die lopen te klagen dat de robots in de film niet exact op de robots uit de cartoon lijken..."

Tja, meningen verschillen natuurlijk, maar mijn probleem is niet zozeer hoe de robots eruit zien. Dat dat moderner moest dan de cartoons en het speelgoed is prima te snappen. Over de humor blijven we het oneens, maar er zijn dus blijkbaar mensen die het meer hebben gewaardeerd dan ik. Die verstoppertje-scène bijvoorbeeld vond ik een blamage en doet af aan wat de franchise heeft proberen te doen naar mijn idee. Wil ook weer niet zeggen dat het allemaal serieus moet, of dat het bronmateriaal heilig is, maar de hele film-reeks komt bij mij gewoon over als een videoclip. Veel geflits, maar weinig kwaliteit qua plot, acteren en regie. En kwaliteit heeft best een plaats in popcorn-actiefilms naar mijn idee. Maar zoals ik zij in mijn vorige post, echt barslecht is de film niet. En 't is altijd interessant om meningen van anderen te zien.

Remco

Avatar

shaunofthedead "haha geweldig :E juist michael bay 2"


Tja als je van domme films houdt inderdaad wel ;). Ik heb liever een beetje diepgang in de aktie anders val in in slaap....

Decepticon

Avatar

geertvdheide "Tjonge, er wordt nu al over deel 1 gesproken alsof die goed was... Een enorm domme verzameling van actiescènes die niks te maken hebben met de franchise waarop het gebaseerd is, humor die reikt van krap voldoende tot bar slecht en een tenenkrommend liefdesverhaaltje er tussendoor met toevallig een lekker wijf erin. Begrijp me niet verkeerd, het is zeker niet de slechtste film ooit gemaakt en het heeft ook een vrij jonge doelgroep denk ik (jongens tussen de 10 en 18 lijkt me), maar dat praat het toch niet helemaal goed.

Deel twee hoef ik dan ook niet te zien, en voor de derde heb ik ook weinig hoop. Wel hoop ik met Baron von Marlon hierboven mee dat er ooit nog eens een waardige verfilming komt van deze franchise, waar zeker veel en veel meer uit te halen is."
Allebei de films hebben alles te maken met wat de franchise is en wat de 80's cartoon was.
In de 1e film is juist heel goed en origineel bedacht hoe en waarom de Transformers op aarde terecht komen, veel origineler bedacht dan de cartoon zelfs!
En de humor in de 1e film die valt bij de meeste mensen in goed aarde, er zijn maar weinig die de humor niet konden waarderen, al die keren dat ik in de bios zat, lagen de mensen in een deuk van het lachen, jonh en oud, humor die vooral als puber en voormalig puber herkenbaar is.
De film is ook gemaakt voor de "oude" fanbase zoals ik. Ik ben erg blij als fan mijn jeugdhelden op het witte doek te zien. Er zijn natuurlijk altijd van fanboys die lopen te klagen dat de robots in de film niet exact op de robots uit de cartoon lijken.

Er zullen in de toekomst vast wel meer films komen, al dan niet vervolgen, of een reboot. En of de robots er dan anders uit gaan zien, dat ligt ook aan Hasbro, of ze het zien zitten om een compleet nieuwe toyline te ontwikkelen en te produceren.

shaunofthedead

Avatar

Remco "Ik denk dat ik het plot nu al wel aardig kan voorspellen: Het leger, schieten, schreeuwen, vechtende transformers, schieten, klein stukje plot, explosies en schieten, wapperende amerikaanse vlaggen, het leger, nog wat gevechten tussen het leger en de Decepticons en een overdreven dramatische afsluiting onder knallende gitaren.
Enige verschil met de vorige films is dat we andere transformers zullen zien (wat niet uitmaakt want als ze vechten lijken ze toch allemaal op elkaar). en geen Mexan Fox"


haha geweldig :E juist michael bay 2

geertvdheide

Avatar

Tjonge, er wordt nu al over deel 1 gesproken alsof die goed was... Een enorm domme verzameling van actiescènes die niks te maken hebben met de franchise waarop het gebaseerd is, humor die reikt van krap voldoende tot bar slecht en een tenenkrommend liefdesverhaaltje er tussendoor met toevallig een lekker wijf erin. Begrijp me niet verkeerd, het is zeker niet de slechtste film ooit gemaakt en het heeft ook een vrij jonge doelgroep denk ik (jongens tussen de 10 en 18 lijkt me), maar dat praat het toch niet helemaal goed.

Deel twee hoef ik dan ook niet te zien, en voor de derde heb ik ook weinig hoop. Wel hoop ik met Baron von Marlon hierboven mee dat er ooit nog eens een waardige verfilming komt van deze franchise, waar zeker veel en veel meer uit te halen is.

Steve-O

Avatar

Decepticon "J#ezus Steve-O, overdrijven is ook een vak ofniet, wat een onzin zeg! Ben het helemaal met je eens betreft de Imax scenes in TDK, die zijn idd waanzinnig, maar ga niet lopen zeuren dat Imax scenes in TF2 net animatie zijn en de TF nep(?) zijn, dat slaat nergens op!
En niet om jullie aan te vallen hoor, maar ik vind dat degene die de robots tijdens de gevechten niet uit elkaar kan houden, niet echt recht van spreken heeft als het op cgi aankomt. Ik heb daar helemaal geen last van. Zijn vaak dezelfde mensen die de vechtscenes van The Bourne films niet kunnen volgen.
Het ziet er op BR echt vet uit, de Imax scenes alleen maar gaver.
Dus volgens sommige onder jullie: hoe scherper het beeld hoe slechter("nepper") de cgi? Wat een bs :N , kijk dan niet naar films met cgi."

Pff, niets te 'overdrijven' ik maak het alleen zo duidelijk mogelijk voor je, maar je kan het nog steeds niet snappen. Vind je het teveel leeswerk ofzo:?
Wat ik zeg klopt en jij vind er gewoon wat anders van. En CGI ziet er lang niet altijd nep uit in haarscherp beeld (blu-ray) maar bij mij viel het gewoon erg op in TF2. Neem nou het begin waarin Optimus uit het vliegtuig springt, op BR was dat écht heel nep. Maar dat waren sommige stukken (wel het hele gevecht in het bos) soms zag het er inderdaad gaaf uit (Devastator bijv.)
Conclusie: (ja, speciaal voor jou) ik bedoel er niet mee dat het er altijd nep uitziet maar het kan er hier en daar nepper uitzien omdat de resolutie van het beeld zo hoog is. Als je dat niet kan begrijpen..... Dan weet ik het ook niet meer.

Remco

Avatar

Decepticon "Dat zal het dan wel zijn ja....leuk weer eens normaal en gemoedelijk contact met jou te hebben :+"


Haha het is ook positief bedoeld, iedere franchise moet een fanbase hebben Smiley face
Zelfs ik ben ergens wel benieuwd naar de derde film maar meer omdat ik de eerste best vermakelijk vond. Maar als de volgende weer zo'n rommeltje wordt als de tweede film :Z. Bedoel explosies en robots zijn allemaal leuk maar als er niks omheen hangt kwa verhaal blijft het oninteressant.

Decepticon

Avatar

Remco "Ja logisch maar dat komt omdat jij elk minitieus deelte van iedere transformer kent. Voor de gemiddelde kijker zijn het hoopjes metaal die met elkaar vechten en kunnen ze hooguit Optimus en Bumblebee uit elkaar houden."
Dat zal het dan wel zijn ja....leuk weer eens normaal en gemoedelijk contact met jou te hebben :+

Remco

Avatar

Decepticon "J#ezus Steve-O, En niet om jullie aan te vallen hoor, maar ik vind dat degene die de robots tijdens de gevechten niet uit elkaar kan houden, niet echt recht van spreken heeft als het op cgi aankomt. Ik heb daar helemaal geen last van. Zijn vaak dezelfde mensen die de vechtscenes van The Bourne films niet kunnen volgen.
Het ziet er op BR echt vet uit, de Imax scenes alleen maar gaver.
Dus volgens sommige onder jullie: hoe scherper het beeld hoe slechter("nepper") de cgi? Wat een bs :N , kijk dan niet naar films met cgi."


Ja logisch maar dat komt omdat jij elk minitieus deelte van iedere transformer kent. Voor de gemiddelde kijker zijn het hoopjes metaal die met elkaar vechten en kunnen ze hooguit Optimus en Bumblebee uit elkaar houden.

Decepticon

Avatar

Steve-O "Nou dat ligt niet aan Spiderm8n hoor. Ik heb precies hetzelfde! Omdat het beeld scherper is en zo ook de CGI ziet die er vaak nepper uit.
En serieus, die IMAX scenes van TF2 (en dan heb ik het nu over het gevecht in het bos) zagen de Transformers er héél nep uit. Het leek wel animatie! Erg jammer. Want in de IMAX zaal zag het er mind-blowing uit zó scherp en echt. Niet het geval op de blu-ray helaas.
Om even een andere film te nemen met een IMAX scène: Bij TDK zal het er wel echt uit, omdat het grotendeels ook echt was. Dus het heeft wel met de CGI te maken.

Jij hebt dan wel de TF2 IMAX-editie, en volgens mij krijg je dan wel het effect dat je in de IMAX zaal hebt neem ik aan. Dan ziet het er wel beter uitSmiley face"
J#ezus Steve-O, overdrijven is ook een vak ofniet, wat een onzin zeg! Ben het helemaal met je eens betreft de Imax scenes in TDK, die zijn idd waanzinnig, maar ga niet lopen zeuren dat Imax scenes in TF2 net animatie zijn en de TF nep(?) zijn, dat slaat nergens op!
En niet om jullie aan te vallen hoor, maar ik vind dat degene die de robots tijdens de gevechten niet uit elkaar kan houden, niet echt recht van spreken heeft als het op cgi aankomt. Ik heb daar helemaal geen last van. Zijn vaak dezelfde mensen die de vechtscenes van The Bourne films niet kunnen volgen.
Het ziet er op BR echt vet uit, de Imax scenes alleen maar gaver.
Dus volgens sommige onder jullie: hoe scherper het beeld hoe slechter("nepper") de cgi? Wat een bs :N , kijk dan niet naar films met cgi.

Steve-O

Avatar

Chrischzz "Vooral omdat: er ook een foto is waarbij Shia dezelfde houding heeft, maar dan zonder Dempsey op de foto.. Waar Dempsey dus vervangen gaat worden voor een CGI model"

schijt

Remco

Avatar

Blockbuster "Afgelopen weekend toevallig weer eens deel 2 opgezet. Toch nog best een goede film, helemaal geen Razzies waard. Hoe vaker dat ik 'm zie, des te leuker wordt ie. :D"


Hahaha kom op man als je dat een goede film vindt vraag ik me af wat je een slechte film vindt. Hij heeft elke Razzie verdiend die er maar is en mag er wat mijn betreft nog 20 bij krijgen. En uiteraard is het op de Blu ray nog allemaal overduidelijker CG omdat de CG Transformers nog duidelijker afsteken tegen de normale achtergrond.
Maar de CG is zeker niet slecht in de film, maar veel plot moeten we niet verwachten in een Bay film lijkt me. ik denk dat tie zich gewoon wil indekken voor dat rampzalige tweede deel door te zeggen dat de derde meer diepgang zal hebben en minder explosies zal bevatten.
Ik denk dat ik het plot nu al wel aardig kan voorspellen: Het leger, schieten, schreeuwen, vechtende transformers, schieten, klein stukje plot, explosies en schieten, wapperende amerikaanse vlaggen, het leger, nog wat gevechten tussen het leger en de Decepticons en een overdreven dramatische afsluiting onder knallende gitaren.
Enige verschil met de vorige films is dat we andere transformers zullen zien (wat niet uitmaakt want als ze vechten lijken ze toch allemaal op elkaar). en geen Mexan Fox

Chrischzz

Avatar

Steve-O "BR cgi discussie"


Vindt ik ook hoor.. Op 1 of andere manier, wordt door de scherpheid en omdat sommige dingen vloeiender gaan, het vaak alsof het wat "nepper" eruit ziet..

Vaag, maar waar..

Chrischzz

Avatar

Steve-O "Is dat plaatje dan niet een spoiler:? Die gast kan zo ook een pretender zijnO+

OT: Is dat het plot? Serieus? Ik dacht dat Bay zei dat het meer verhaal en minder explosies zou worden.... Blijkbaar niet dus.

Leuk dat 'ie op m'n verjaardag uitkomt, ik ga 'm zeker in IMAX zien!"


Vooral omdat: er ook een foto is waarbij Shia dezelfde houding heeft, maar dan zonder Dempsey op de foto.. Waar Dempsey dus vervangen gaat worden voor een CGI model

Steve-O

Avatar

Decepticon "Ik denk dat dat aan jou ligt ;). Hoe bedoel je "herken"? En hoezo fake? Blu-ray is scherper, dus cgi ook, dat maakt cgi toch niet "fake"?.
Ik heb zelf de IMAX editie van TF2, en de IMAX scenes zijn nog scherper van beeld dan de normale blu-ray beelden T+)."

Nou dat ligt niet aan Spiderm8n hoor. Ik heb precies hetzelfde! Omdat het beeld scherper is en zo ook de CGI ziet die er vaak nepper uit.
En serieus, die IMAX scenes van TF2 (en dan heb ik het nu over het gevecht in het bos) zagen de Transformers er héél nep uit. Het leek wel animatie! Erg jammer. Want in de IMAX zaal zag het er mind-blowing uit zó scherp en echt. Niet het geval op de blu-ray helaas.
Om even een andere film te nemen met een IMAX scène: Bij TDK zal het er wel echt uit, omdat het grotendeels ook echt was. Dus het heeft wel met de CGI te maken.

Jij hebt dan wel de TF2 IMAX-editie, en volgens mij krijg je dan wel het effect dat je in de IMAX zaal hebt neem ik aan. Dan ziet het er wel beter uitSmiley face

Decepticon

Avatar

spiderm8n "tis geen slechte film maar beduidend minder dan deel 1 ... een groter budget kan het dus ook verkloten ... zeker in dit geval .. teveel battles ( waarbij het niet altijd even duidelijk is wie wie is ... ? )
m.a.w. OVERKILL !!!

ff iets anders ...
heb laatst nog deel 1 op Bluray gekeken ....
mischien ligt het aan mij ? maar .... herken cgi sneller als met dvd ?
... komt dat omdat het beeld scherper is ? en de cgi ... dus sneller fake lijkt ?
.. het viel me zelfs op bij sommige scenes van LOTR op bluray ....

Is iemand anders dat ook opgevallen ? of ligt dat aan mij ?"
Ik denk dat dat aan jou ligt ;). Hoe bedoel je "herken"? En hoezo fake? Blu-ray is scherper, dus cgi ook, dat maakt cgi toch niet "fake"?.
Ik heb zelf de IMAX editie van TF2, en de IMAX scenes zijn nog scherper van beeld dan de normale blu-ray beelden T+).

Er zijn in ROTF niet teveel battles(daar kun je niet genoeg van hebben), maar een overkill aan bots, al die Decepticons in protoform in die battle in de woestijn waren overbodig, ook de dubbele Constructicons(dat zijn die grote landbouwvoertuigen voor de leken;)) waren dat, terwijl ze ook aanwezig waren in Devastator.
Alhoewel de battle van Bumblebee met Rampage(de rode hijskraan-bot)is waanzinnig gaaf.

spiderm8n

Avatar

Darthmar "De film heeft zijn momenten. Maar als een geheel loopt het niet lekker. Daarnaast wat overbodige karakters en plotjes: Sam's kamergenoot bijvoorbeeld, die vertegenwoordiger van de president allemaal totaal overbodig.
Daarnaast moest ik wel lachen om Jetfire. Die trouwens net zoals in de originele serie van kant is veranderd. Eerst een decepticon daarna een autobot."


tis geen slechte film maar beduidend minder dan deel 1 ... een groter budget kan het dus ook verkloten ... zeker in dit geval .. teveel battles ( waarbij het niet altijd even duidelijk is wie wie is ... ? )
m.a.w. OVERKILL !!!

ff iets anders ...
heb laatst nog deel 1 op Bluray gekeken ....
mischien ligt het aan mij ? maar .... herken cgi sneller als met dvd ?
... komt dat omdat het beeld scherper is ? en de cgi ... dus sneller fake lijkt ?
.. het viel me zelfs op bij sommige scenes van LOTR op bluray ....

Is iemand anders dat ook opgevallen ? of ligt dat aan mij ?

Steve-O

Avatar

B@chelor "Zie 't als een teaser-plot Smiley face"

Nou, dat belooft watSmiley face

Darthmar

Avatar

Blockbuster "Afgelopen weekend toevallig weer eens deel 2 opgezet. Toch nog best een goede film, helemaal geen Razzies waard. Hoe vaker dat ik 'm zie, des te leuker wordt ie. :D"


De film heeft zijn momenten. Maar als een geheel loopt het niet lekker. Daarnaast wat overbodige karakters en plotjes: Sam's kamergenoot bijvoorbeeld, die vertegenwoordiger van de president allemaal totaal overbodig.
Daarnaast moest ik wel lachen om Jetfire. Die trouwens net zoals in de originele serie van kant is veranderd. Eerst een decepticon daarna een autobot.

B@chelor

Avatar

Steve-O "
OT: Is dat het plot? Serieus? Ik dacht dat Bay zei dat het meer verhaal en minder explosies zou worden.... Blijkbaar niet dus."


Zie 't als een teaser-plot Smiley face

Blockbuster

Avatar

Afgelopen weekend toevallig weer eens deel 2 opgezet. Toch nog best een goede film, helemaal geen Razzies waard. Hoe vaker dat ik 'm zie, des te leuker wordt ie. :D

Decepticon

Avatar

Steve-O "Is dat plaatje dan niet een spoiler:? Die gast kan zo ook een pretender zijnO+

OT: Is dat het plot? Serieus? Ik dacht dat Bay zei dat het meer verhaal en minder explosies zou worden.... Blijkbaar niet dus.

Leuk dat 'ie op m'n verjaardag uitkomt, ik ga 'm zeker in IMAX zien!"
Ja, een beetje wel, daaruit kun je opmaken dat het karakter van Patrick Dempsey niet aan de dezijde van de Autobots staat.
Plot kan heel interessant uitpakken, een synopsis is maar een korte samenvatting van het verhaal, het hele script weet ja pas als je de film hebt gezien.
En tja, minder explosies in een film van Bay, dat geloof je zelf toch niet?
Dit deel zal de vorige toch moeten overtreffen, als het op de actie aankomt.

Baron Von Marlon

Avatar

Ik blijf ondertussen verder dromen van een rated-R reboot waar ze het verhaal van de originele cartoons volgen...

benjamin

Avatar

Dus de plot komt er op neer dat Sam moet helpen in een strijd tussen de goede en de slechte robotjes. Waar hebben we dat nog gezien?

Steve-O

Avatar

Is dat plaatje dan niet een spoiler:? Die gast kan zo ook een pretender zijnO+

OT: Is dat het plot? Serieus? Ik dacht dat Bay zei dat het meer verhaal en minder explosies zou worden.... Blijkbaar niet dus.

Leuk dat 'ie op m'n verjaardag uitkomt, ik ga 'm zeker in IMAX zien!

Decepticon

Avatar

Rorschach "In this new movie, the Autobots and Decepticons become involved in a perilous space race between the U.S. and Russia.

Was dit niet in de jaren '60, of gaan ze nu ook tijdreizen? =P"
Dat klopt. Er wordt ook gebruik gemaakt van het oude contole center van Kennedy Space Center, wat nu gewoon een museumstuk is, wat men alleen van achter glas kan bekijken. Er is een oproep gedaan aan militairen/KSC medewerkers, en krijgen een 60's kapsel aangemeten.
Of men gaat tijdreizen in TF3, is nog bekend, het kunnen ook flashbacks zijn.

Dit was eigenlijk al een beetje bekend, maar het is nu officieel.
Ook fijn dat er geen enkele spoiler in het bericht zit Smiley face.

Rorschach

Avatar

In this new movie, the Autobots and Decepticons become involved in a perilous space race between the U.S. and Russia.

Was dit niet in de jaren '60, of gaan ze nu ook tijdreizen? =P

NieuwsFilm

meest populair