Anton Corbijn stopt er alweer mee

De Nederlandse regisseur van Control en The American maakt nog maar één speelfilm en houdt het dan voor gezien.

Het lijkt erop dat Anton Corbijn alweer klaar is met speelfilms. De Nederlandse regisseur van Control en The American zegt dat zijn interesse niet in eerste instantie uitgaat naar het maken van films. Corbijn geeft aan dat hij in totaal 3 films wil maken; hij heeft er dus nog 1 te gaan.

Corbijn wil zijn derde en laatste film laten gaan over acteur/componist Herbert Grönemeyer, die meewerkte aan zowel Control als The American. In de eerste speelde Grönemeyer een rolletje en voor de tweede verzorgde hij de muziek.

Zijn grootste rol was in Das Boot, maar hij staat vooral bekend om zijn werk als componist. Het lijkt erop dat Corbijn een film om Grönemeyer heen wil schrijven, waarin deze ook zal gaan meespelen. Vervolgens moet blijken of het een gehele speelfilm waard is.

Het zou goed kunnen dat Corbijn zich weer volledig wil gaan richten op zijn fotografie. Op de vraag of de transitie van foto naar film een natuurlijk proces is, antwoordde Corbijn als volgt:

“Nee, totaal niet…Misschien als je gewend bent aan enorme set-ups, wanneer je met reclames bezig bent. Maar zo werk ik niet. Het is een grote stap."

Nog maar 1 film dus, en dat is nog niet eens een zekerheid. Mocht je hem nog niet gezien hebben, Corbijn's The American draait momenteel nog in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair