Steven Spielberg maakt Robopocalypse

Officieel bevestigd dat dit grootschalige project de volgende film wordt van Spielberg.

De geruchten gingen al langer, maar nu is officieel bevestigd dat de volgende film van Steven Spielberg Robopocalypse zal worden. Spielberg had al lang interesse in het project, maar besloot toch eerst aan de slag te gaan met de film War Horse, die volgend jaar in de bioscopen verschijnt.

Robopocalypse is gebaseerd op een boek van Daniel H. Wilson, dat pas in 2011 zal verschijnen. Spielberg was echter zo enthousiast over het script van Drew Godard dat hij nu al zijn handtekening heeft gezet. Het boek gaat over de strijd van het menselijke ras om overleving nadat robots de wereld hebben overgenomen.

Dat betekent dat Spielberg (eindelijk) weer terugkeert naar het terrein van de grote blocbkusters, na iets "kleinere" films als Tintin en War Horse. Robopocalyspe lijkt in eerste instantie veel te lijken op het eveneens door Spielberg geregisseerde War of the Worlds, maar hij zal er ongetwijfeld weer iets bijzonders van maken. De opnames van de film moeten in januari van 2012 beginnen, zodat hij in de zomer van 2013 in de bioscopen komt.



NieuwsFilm

meest populair