War of the Worlds

War of the Worlds (2005)

They're already here.

Een uitermate spannend spektakel waar veteraan Spielberg bijna iedereen mee op het puntje van diens stoel zal krijgen en houden.
play

6,7 details

  • 116 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is teveel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.

Regie
Steven Spielberg
Cast
Tom Cruise, Dakota Fanning, Tim Robbins, Miranda Otto, Justin Chatwin, Yul Vazquez, Lenny Venito, Lisa Ann Walter, Rick Gonzalez, David Alan Basche, Gene Barry, Camillia Sanes, Ann Robinson, Michael Brownlee, Roz Abrams.
Budget
$ 132.000.000
Opbrengst
$ 591.739.379
Release
28.06.2005
Release NL
27.06.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Spielberg | Cast: Tom Cruise (Ray Ferrier), Dakota Fanning (Rachel Ferrier), Justin Chatwin (Robbie Ferrier), Miranda Otto (Mary Ann Ferrier), Tim Robbins (Harlan Ogilvy) e.a. | Duur: 116 min.

Steven Spielberg is een van ’s werelds meest bekende en meest populaire regisseurs. Met reden: hoewel hij niet altijd even consistent is geweest, heeft hij vele malen in verscheidene genres bewezen een uiterst bekwaam regisseur te zijn. Oorlogsfilms, vrolijke avonturenfilms, sociaal geëngageerde drama’s en kinderfilms, science fiction; telkens weer maakte hij kwaliteitsfilms. Zijn eerste stappen zette hij in het thrillergenre met films als Duel en Jaws, en het is dat genre waar hij nu weer naar terugkeert. Eerder deed hij dat al met Jurassic Park, een film waarin mensen in een wereld terechtkwamen waar ze geen zekerheden meer kenden, en waar het gevaar altijd en overal onverwachts kon toeslaan. Dat thema gebruikt Spielberg op een veel grotere schaal in War of the Worlds, waarin de aarde plotseling wordt aangevallen door een buitenaards ras dat zeer rigoureus te werk gaat. En wederom levert hij zeer fraai werk.

Havenarbeider Ray Ferrier is gescheiden en heeft een slechte relatie met zijn kinderen. Als zij verplicht een weekend bij hem blijven, is het dan ook niet bepaald gezellig. De ochtend nadat zij zijn aangekomen, zijn alle apparaten in de hele buurt uitgevallen. Ray loop naar buiten en is getuige van zeer merkwaardige blikseminslagen in de buurt van zijn huis. Wanneer hij met een heleboel buurtbewoners gaat kijken naar de plaats van inslag, komt uit die exacte plek een vreemde machine uit de grond zetten, die vervolgens onmiddellijk begint met het links en rechts verpulveren van mensen. Ray slaagt er ternauwernood in met zijn twee kinderen van dit levensbedreigende gevaar weg te vluchten. Door het uitvallen van alle apparaten weet niemand wat er precies aan de hand is. Maar waar ze ook heen gaan, het lijkt of de vijandige buitenaardse wezens overal zijn, en de complete verdelging van de machteloze mensheid op de agenda hebben staan.

videotrailers & clips

alle artikelen (31)

War of the Worlds Nieuwsberichten