Het is doodzonde dat de oorlogsfilm 'Ghost Soldiers' van Steven Spielberg met Tom Cruise nooit van de grond kwam

Het is doodzonde dat de oorlogsfilm 'Ghost Soldiers' van Steven Spielberg met Tom Cruise nooit van de grond kwam

Cruise en Spielberg zouden een derde film maken samen, maar dit kwam er helaas niet van.

Steven Spielberg en Tom Cruise hebben slechts twee films samen gemaakt: Minority Report en War of the Worlds. Je zou je afvragen waarom deze samenwerking nooit is voortgezet, maar dat was ooit wel de bedoeling.

Cruise en Spielberg zouden na Minority Report het boek Ghost Soldiers (2001) van Hampton Sides verfilmen, maar dit gebeurde helaas niet.

Waargebeurde verhaal
Eind januari 1945 gingen 121 Ranger-vrijwilligers op pad om ruim 513 geallieerde krijgsgevangenen te redden in een Japans kamp in de buurt van de Filippijnse stad Cabanatuan. De gevangenen, overlevenden van de Bataan Dodenmars, hadden drie jaar in vreselijke omstandigheden geleefd en leden onder hongersnood, ziekten en mishandeling door Japanse soldaten.

Ghost Soldiers vertelt het verhaal van de gevangenen, de Ranger-eenheid die de inval uitvoerde en de Filippijnse guerrillastrijders die hulp boden.

Verfilming
Tom Cruise en Steven Spielberg waren al vele jaren vrienden tegen de tijd dat ze samen aan Minority Report werkten, en hadden al wat verschillende andere ideeën geopperd voor een film die ze samen konden maken. Zo zou Spielberg oorspronkelijk Rain Man regisseren en ze maakten bijna een superheldenfilm genaamd The Mark.


Toen ze eenmaal samenwerkten voor Minority Report en dit een grote hit werd, wilden ze graag zo snel mogelijk een ander project vinden om samen aan te werken. Dit was de verfilming van Ghost Soldiers.

Toch niet
De film is er uiteindelijk nooit van gekomen. Regisseur John Dahl begon namelijk kort na de aankondiging van de verfilming van Cruise en Spielberg met de opnames van zijn film The Great Raid met James Franco in de hoofdrol.


The Great Raid vertelde exact hetzelfde verhaal en was ook gebaseerd op het boek van Hampton Sides. Door deze omstandigheden besloten Cruise en Spielberg in plaats van Ghost Soldiers aan War of the Worlds te werken. Sindsdien hebben de twee niet meer samengewerkt, maar hierboven zie je een video waarin Spielberg aan Cruise vertelt dat hij met Top Gun: Maverick de filmindustrie heeft gered.

NieuwsFilm

meest populair