Mark Wahlberg houdt van zijn Teddybeer

Het speelfilmdebuut van Family Guy bedenker Seth MacFarlane heeft een budget van 65 (!) miljoen dollar.

Het creatieve brein achter de succesvolle televisieserie Family Guy, en de spin-offs The Cleveland Show en American Dad, Seth MacFarlane is druk bezig met de voorbereidingen van zijn regiedebuut, getiteld Teddy Bear. Voor deze relatief groffe komedie, die vreemd genoeg wordt geproduceerd door Universal en niet door Fox (waar Family Guy wordt uitgezonden) heeft MacFarlane een opmerkelijk hoog budget van 65 miljoen dollar bij elkaar gekregen.

Een hoofdrolspeler heeft hij nu ook gevonden: Mark Walhberg zal de rol vertolken van een doodnormale man uit Boston wiens jeugd niet zo normaal verliep. Als kind wenste hij namelijk dat zijn geliefde teddybeer tot leven zou komen, wat vervolgens ook gebeurde. Jaren later is het jongetje volwassen en is de beer nog steeds zijn beste vriend. Probleem is echter dat de beer nogal onverantwoordelijk is en het personage van Wahlberg ervan weerhoudt echt volwassen te worden en de liefde van zijn leven voor zich te winnen.

Dat is een behoorlijk prikkelend concept, en het is dan ook opvallend dat het financieel geplaagde Universal zo veel geld voor deze film beschikbaar heeft gesteld. De film zal volledig live action zijn, op de beer na, die met behulp van CGI wordt gecreërd. De stem van de beer wordt ingesproken door MacFarlane zelf.



NieuwsFilm

meest populair