Ridley Scott wil maar 1 actrice voor zijn Alien prequels

Wat de regisseur betreft is de rol al verdeeld...

Noomi Rapace staat de laatste tijd veel in de spotlight. De Millennium actrice kan rekenen op een boel aandacht sinds de Stieg Larsson trilogie de VS heeft bereikt. Ze wist inmiddels al rollen binnen te hengelen in Sherlock Holmes 2 en The Last Voyage of Demeter, en verder wordt haar naam al een tijdje verbonden aan Ridley Scott‘s Alien prequels.

Deadline bericht nu dat ze bovenaan de lijst staat en dat ze heel dicht bij een akkoord zijn. Scott zou met verschillende actrices zijn samengekomen om zijn nieuwe Ellen Ripley te vinden. Namen als Natalie Portman, Carey Mulligan, Abbie Cornish en Olivia Wilde deden allemaal de ronde, maar het lijkt er nu toch echt op dat Rapace de absolute favoriet is voor Scott. Haar huidige beperkingen met de Engelse taal zijn op dit moment nog een klein probleem, maar dit hoeft de deal niet in de weg te zitten.

De actrice heeft tegenover Vulture gereageerd op de geruchten.

It’s true I’ve met with Ridley Scott a couple of times. I would love to work with him. It’s nothing more than that. I think they have a lot of actresses on their list. He told me that he’s a fan of my work and that’s enough for me. It’s not like they’ve offered me the part.

De eerste prequel komt uit in 2011, terwijl deel 2 een jaar later verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair