Social Network en King's Speech grote Oscarfavorieten

Colin Firth favoriet voor beste acteur en Natalie Portman voor beste actrice.

De website Goldderby.com houdt regelmatig bij wie de favorieten zijn in awardsraces, of dat nu gaat om muziek, televisie of film. Dat heeft de website deze week ook gedaan voor de Oscars, die pas volgend jaar februari worden uitgereikt. De conclusie is dat op dit moment twee films de absolute favorieten zijn: The Social Network en The King's Speech.

The Social Network is een film van David Fincher over de oprichting van Facebook die op dit moment in de Nederlandse bioscopen draait. The King's Speech, vanaf 17 februari 2011 te zien in Nederland, is een Britse film van Tom Hooper over koning George VI, die een spraakgebrek probeerde te overkomen.

De hoofdrolspeler uit die laatste film, Colin Firth, kan de Oscar al bijna niet meer ontgaan als we de experts mogen geloven. Van de 15 critici die Goldderby ondervroeg, noemde maar een iemand de naam van een andere acteur (Jeff Bridges in True Grit). In de categorie beste actrice is het spannender. Daar lijkt het te gaan tussen Natalie Portman, die veel indruk maakte in Darren Aronofsky's Black Swan, en de nog Oscarloze veterane Annette Bening voor haar rol in The Kids are All Right. Dat Bening al drie keer de Oscarrace verloor, lijkt ditmaal in haar voordeel te spreken.



NieuwsFilm

meest populair