Algemeen

Opheldering rondom Avatar 2 geruchten

Speelt de sequel zich nou wel of niet af op Pandora?

door Jan-Peter Rook op 13.11.2010 om 16:13 in Algemeen
James Camerons Avatar 2 komt niet uit voor december van het jaar 2014 maar er wordt al druk gespeculeerd over de mega-sequel. We hoorden al dat Cameron wederom nieuwe technologieën wil gaan ontwikkelen en dat het verhaal van het vervolg zich wellicht niet op Pandora zal gaan afspelen. Verder zullen er watersequenties in de film zitten. Producent Jon Landau, die met Cameron werkte aan zowel Titanic als Avatar, gaf onlangs een klein beetje context met betrekking tot deze informatie over de sequel.

Tegenover Empire Magazine ging Landau allereerst in op de vermeende waterwerelden in Avatar 2.

Water will be a part of the movie, but it won’t be all of the movie. There’s been a lot of rumors that it’s an underwater movie – it’s not. Just like the Floating Mountains, and the Na’vi’s interaction with the mountains, were a part of Avatar, it’ll be the same type of thing.

Cameron heeft gezegd dat Pandora slechts één van de vele manen is in een stelsel en dat hij wellicht een kijkje zal gaan nemen op een andere locatie. Landau weet echter te vertellen dat dit nog niet voor deze sequel geldt. Pandora is dus voorlopig nog niet afgeschreven.

I think the next movie will stay on Pandora. That’d be my guess. Not all the answers are there yet, but I think we’re happy with Pandora.

Aangezien Avatar 2 en 3 één jaar na elkaar zullen gaan uitkomen, namelijk in 2014 en 2015, vroeg Empire of de films aan elkaar verbonden zullen worden aan de hand van een cliffhanger. Landau reageerde als volgt.

The next [film] will kick off where the next last one ended, but, just like Avatar resolved itself and doesn’t feel like a set-up to another movie, you don’t want Avatar 2 to feel like a set up for 3.

Tot slot ging Landau nog even in op andere projecten van Cameron. De regisseur zou nog steeds geïnteresseerd zijn in Cleopatra en zowel Battle Angel als The Dive staan nog steeds gepland. Dit zijn echter wel projecten voor in de verre toekomst.

Neither one has that shooting script yet and both are really worthy projects to make.

Avatar 2 in 2014 dus...dat worden 4 lange jaren!

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

spiderm8n

Avatar

Banned "Dat houd alles toch een beetje boeiend niet ?"dood zwijgen !!!!!

.... wat is dit nou voor kleutergedrag ?

timdekw

Avatar

*Kuch* Kuddegedrag *Kuch*

Avatar was gewoon een erg mooie en zeer vermakelijke film. Daar is zo'n 90% van de kijkers het wel over eens. Helaas zitten er altijd een paar popiejopies tussen die graag simpele opmerkingen maken en dan heb je nog de kudde die graag meelult met jopie en zo krijg je een hoop gezeik wat feitelijk gezien erg simpel en totaal niet onderbouwend is. Mensen..... Wat doe je eraan?

Ik ben zeer benieuwd wat Cameron en co. ons met deel 2 en 3 gaan brengen, blijkbaar is hij weer iets revolutionairs van plan. Ik heb er in ieder geval zin in en wacht met grote ongeduld tot het eindelijk 2014 is! Smiley face

Steve-O

Avatar

Banned "Dat houd alles toch een beetje boeiend niet ?"

Zonder jou reacties is het nog véél boeiender...

ntt

Avatar

Banned "Dat houd alles toch een beetje boeiend niet ?":?

Banned

Avatar

Dat houd alles toch een beetje boeiend niet ?

SJRSVLDT

Avatar

Steve-O "Misschien omdat ze hier niet naar uit kijken... Of omdat ze meer van Avatar zelf hadden verwacht;) Beetje zinloos als mensen zoiets zeggen als: 'Ophelderen... OPZOUTEN met avatr...'"

Helemaal mee eens!

Banned "ik lees het nieuws niet meer ik scheld meteen de film uit! K*TMELK!"

Je doet je naam echt eer aan (ook als ik sommige eerdere reacties van je lees, bij ander filmnieuws). Nu zelfs twee keer in hetzelfde bericht. En ik lees ook heel veel korte uitlatingen van je, zonder uitleg(af en toe prima hoor, maar na zoveel negatieve reacties wil ik ook wel eens wat argumenten van je horen).

esteban "Zulke kinderlijke reacties hoeven toch écht niet? ... Ja, ook ik heb soms wel eens genoeg van het Avatar-nieuws, maar hoef daarom niet onredelijk en bovenal héél selectief uit de hoek te komen."

Je hebt gewoon gelijk. Ik wordt ook moe van het Avatar-nieuws, maar als er nu bijvoorbeeld werd besloten dat er een nieuwe (belangrijke) bijrol bij zou komen, zou ik het echt wel willen weten. Avatar heeft toch op technologisch gebied de lat weer heel wat hoger gelegd, maar de zogenaamde 'hype' om de film (die nu al twee keer in de bioscoop te zien was en ook nog eens zijn tweede editie op dvd verwacht) mag nu weleens aan zijn eind komen. Maar zoals ik al zei: belangrijk nieuws over Avatar 2 is ook filmnieuws!

DirtyHarryCallahan

Avatar

^^^^^ oke oke maar wat je ook schrijft hij en avatar hangen echt behoorlijk mijn kont uit!

esteban

Avatar

Zulke kinderlijke reacties hoeven toch écht niet? Zeker niet als ze na slechts één seconde nadenken nergens blijken op te slaan. Avatar beloofde iets relatief nieuws qua techniek en bracht ons dan ook een -tot op dat ogenblik- unieke bioscoopervaring. Iederéén, van de kleine popcornvretende gelegenheidskijker tot de grootste koppen uit de filmindustrie en alles wat daar ook maar enigzins tussenin ligt, is op die trein gesprongen ... (mogen de "Nou, ik niet hoor!"-reacties alvast achterwege blijven?) ... al dan niet vrijwillig. (hoewel) Dat heb je nu eenmaal met een gebeurtenis als dit. Dat de film inhoudelijk ontzettend goed óf onvergeeflijk slecht werd bevonden doet er wat dat betreft niet toe. Voor sommige bovenstaande posts ben ik lichtjes allergisch. Ja, ook ik heb soms wel eens genoeg van het Avatar-nieuws, maar hoef daarom niet onredelijk en bovenal héél selectief uit de hoek te komen.

Banned

Avatar

Ik lees het nieuws niet meer ik scheld meteen de film uit! K*TMELK!

benjamin

Avatar

Chica16f "Misschien ben ik dan een van de weinigen, maar ik heb toch best zin in nog een Avatar! ;)

En als je inderdaad Avatar-nieuwsmoe bent, waarom lees je dit bericht dan? Net als andere hypes: als je iets niet meer wilt, zul je het zelf moeten vermijden..."


Ik heb er ook wel zin in, zeker als het even spectaculair wordt als het eerste deel. Alleen hoop ik nog steeds op veel onderwaterbeelden.

Geertwillemvanbeek

Avatar

SJRSVLDT "Maar dan hebben we de echte Pandora al lang al gevonden, dus dan wordt het een documentaire van de BBC: 'Planet Pandora' (waarschijnlijk in 6D ;))"


Erg goed bedacht man respect!:W

SJRSVLDT

Avatar

Chica16f "En als je inderdaad Avatar-nieuwsmoe bent, waarom lees je dit bericht dan? Net als andere hypes: als je iets niet meer wilt, zul je het zelf moeten vermijden..."

Heel simpel: Het is gewoon onvermijdelijk als je een beetje up-to-date wilt blijven. ;)

Chica16f

Avatar

Misschien ben ik dan een van de weinigen, maar ik heb toch best zin in nog een Avatar! ;)

En als je inderdaad Avatar-nieuwsmoe bent, waarom lees je dit bericht dan? Net als andere hypes: als je iets niet meer wilt, zul je het zelf moeten vermijden...

GREAT martial art fan

Avatar

Darkman16 "Betekent dus nog allemaal stom Avatar nieuws tot 2014"

Ja amai, dat is gewoon te lang.

ntt

Avatar

Er wordt hier toch niemand gedwongen om Avatar nieuws te lezen :?
Als je Avatarmoe bent lees je er toch over :P

Steve-O

Avatar

esteban "Ahja, ik hoor niemand klagen als we wéér eens 'The Dark Knight' sequel geruchten horen die eigenlijk ook nergens over gaan."

Misschien omdat ze hier niet naar uit kijken... Of omdat ze meer van Avatar zelf hadden verwacht;) Beetje zinloos als mensen zoiets zeggen als: 'Ophelderen... OPZOUTEN met avatr...'

esteban

Avatar

Ahja, ik hoor niemand klagen als we wéér eens 'The Dark Knight' sequel geruchten horen die eigenlijk ook nergens over gaan.

Banned

Avatar

Ophelderen... OPZOUTEN met avatr...

SJRSVLDT

Avatar

Decepticon "Worden we 4 jaar lang overspoelt met Avatar nieuws.....zucht :Z
Het jaar 3011... Avatar 64..."


Maar dan hebben we de echte Pandora al lang al gevonden, dus dan wordt het een documentaire van de BBC: 'Planet Pandora' (waarschijnlijk in 6D ;))

Darkman16

Avatar

Betekent dus nog allemaal stom Avatar nieuws tot 2014

Decepticon

Avatar

Worden we 4 jaar lang overspoelt met Avatar nieuws.....zucht :Z
Het jaar 3011... Avatar 64...

NieuwsFilm

meest populair