Kwart van de huishoudens in 2014 aan de 3D-tv

Onderzoek schept hoge verwachtingen voor de nieuwe televisie's.

Er worden hoge verwachtingen gekoppeld aan de 3D televisie. Zo maakten UPC en Ziggo in april bekend binnenkort in 3D uit te gaan zenden. Ook SBS 6 en Net 5 volgen deze trend, en zowel Panasonic als LG zijn bezig met het op de markt brengen van verschillende 3D televisie’s.

Die hoge verwachtingen lijken nu ook enigszins een basis te hebben: Screen Digest deed in opdracht van Panasonic namelijk onderzoek naar het waarschijnlijke aantal 3D-tv’s in de Westerse huishoudens. Het bleek dat in 2014 in ongeveer een kwart van de Westerse huiskamers een 3D-tv moet staan.

Grote spellenfabrikanten hebben ook hoge verwachtingen, maar die lijken minder steek te houden, gezien het onderzoek. Murray Pannel, hoofd marketing van Ubisoft, claimde niet lang geleden namelijk nog dat over drie jaar in elk Westers huishouden een 3D-tv moet staan. Een grote gok dus.

Tot slot is er goed nieuws voor de gelukkigen onder ons die al een 3D-tv in de kamer hebben staan. Panasonic, Eredivisie Live, Endemol en satellietbedrijf Astra gaan namelijk samenwerken om in december de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord live in 3D uit te zenden. Er klampt echter één maar aan: je moet ook een Astra satellietverbinding hebben om de wedstrijd in 3D te zien.



NieuwsFilm

meest populair