Bioscoop Top-10

Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice.

Welke films scoren er momenteel hoog aan de Nederlandse boxoffice. Als je wilt weten hoe/wat/waar/wanneer gebruik dan onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)


Harry, Ron en Hermelien beginnen aan een levensgevaarlijke missie om het geheim achter Voldemorts onsterfelijkheid 'de Gruzielementen' te vinden en te vernietigen. De drie vrienden zijn nu aan hun lot overgelaten zonder de begeleiding van hun professors en de bescherming van Professor Perkamentus. Ze moeten nu meer dan ooit op elkaar vertrouwen maar er zijn Duistere Krachten onder hen die hen uit elkaar dreigen te drijven. Intussen is de tovenaarswereld een gevaarlijke plek geworden voor alle vijanden van de Heer Van Het Duister. De lang gevreesde strijd is losgebarsten en Voldemorts Dooddoeners bezetten het Ministerie van Toverkunst en zelfs Zweinstein, waar ze iedereen terroriseren en arresteren die hen tegenwerkt. De enige trofee die ze nog niet in handen hebben en die Voldemort het liefste van allemaal te pakken wil krijgen, is Harry Potter. De Uitverkorene is nu de prooi waar de Dooddoeners op jagen, en ze hebben de opdracht gekregen Harry naar Voldemort te brengen... levend.
Bekijk de afbeelding

Unstoppable (2010)

Regie: Tony Scott

Na een reeks incidenten en menselijke fouten raast een grote, onbemande trein, volgeladen met chemicaliën, over het spoor van Pennsylvania. De trein is zo groot en heeft zoveel vaart, dat alles op zijn pad wordt verpulverd. Verschillende overheidsinstanties proberen tevergeefs de trein te stoppen. Ze worden te hulp geschoten door Will en veteraan Frank. Will is jong en ziet zijn baan als opstapje naar iets beters. Frank is een rot in zijn vak, maar wordt vervangen omdat hij te duur en te oud is. Ondanks hun onenigheden slaan Frank en Will de handen ineen en wagen hun leven om een enorme ramp te voorkomen. Frank draagt zijn ervaring bij en Will zijn kracht en moed. Samen is dit alles wat ze hebben om de losgeslagen trein stoppen, wat zorgt voor een bloedstollende finish.
Bekijk de afbeelding

Sint (2010)

Regie: Dick Maas

In de film Sint bindt Frank (Egbert-Jan Weeber) de strijd aan met de moordlustige Niklas (Huub Stapel), een uit de dood herrezen bisschop, die het begrip kindervriend een geheel nieuwe invulling geeft. Frank wordt daarin bijgestaan door zijn vriendin Lisa (Caro Lenssen) en de politierechercheur Goert (Bert Luppes).
Bekijk de afbeelding

De eetclub (2010)


Karen en Michel (Bracha van Doesburgh en Mark van Eeuwen), begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon, de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen...
Bekijk de afbeelding

Rapunzel (2010)


Het verhaal over Raponsje, die gevangen genomen wordt door een heks/toverkol die haar opsluit in een toren. Als de heks naar boven wil komen roept ze: Raponsje, Raponsje gooi je haar naar beneden en dan klimt ze erin. Op een dag komt een prins langs de toren en hij hoort een meisje heel mooi zingen (Raponsje). Hij probeert omhoog te klimmen maar het lukt niet. Dan ontdekt hij hoe de heks naar boven gaat en hij doet hetzelfde, waardoor hij met Raponsje gelukkige tijden beleeft. Maar de heks neemt wraak.
Bekijk de afbeelding

Dik Trom (2010)


Dik Trom is een vrolijke, eerlijke, beetje gezette jongen. Samen met zijn ouders woont hij in het knusse Dikkedam, waar iedereen net zo dik en uitbundig is als hij. Diks gelukkige leventje verandert als de familie gaat verhuizen naar Dunhoven, waar niemand uitbundig of dik is. De mensen zijn alleen maar bezig met uiterlijk, gezondheid en sport. Ze zitten dan ook helemaal niet te wachten op die dikke familie Trom en hun restaurant vol calorieën. Niet alleen het restaurant kent een moeilijke start, ook Dik heeft moeite zich aan te passen. Voor het eerst in zijn leven wordt hij zich bewust van zijn omvang. Helemaal als hij verliefd wordt op Lieve, het dunste meisje van heel Dunhoven. De moeder van Lieve is diëtiste en zij weegt haar dochter elke dag. Dik is niet de enige die zijn oog heeft laten vallen op de mooie Lieve. Ook Viktor, de brutale zoon van sportschoolhouder Dolf, dingt naar haar hand. De strijd tussen de twee kemphanen zal beslecht worden tijdens de lokale zomerwedstrijd.
Bekijk de afbeelding

Haar Naam Was Sarah (2010)


De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs (Kristin Scott Thomas), de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia, een inktzwarte bladzijde in de Franse geschiedenis. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar eigen schoonfamilie. Haar echtgenoot probeert haar ervan te weerhouden zich met deze geschiedenis te bemoeien, maar Julia besluit desondanks het spoor van Sarah te volgen.
Bekijk de afbeelding

Due Date (2010)


Een vader in spé (Robert Downey Jr.) is gedwongen om mee te liften met een highschool dropout (Zach Galifianakis) om middels een road-trip op tijd bij de geboorte van zijn zoontje te komen.
Bekijk de afbeelding

Het geheim (2010)


De achtjarige Ben leert goochelen en is gefascineerd door de grote verdwijntruc. Als zijn vriendinnetje Sylvie echter in rook opgegaan lijkt te zijn, ontaardt dit in een landelijk schandaal wat Ben en zijn familie meesleurt in een spannend avontuur. Ben moet erachter komen wat echt is en wat een illusie.
Bekijk de afbeelding

Sinterklaas en het Pakjes Mysterie (2010)


Elk jaar levert het weer problemen op om alle pakjes in november per boot van Spanje naar Nederland te krijgen. Daarom heeft Sinterklaas een oplossing bedacht: een geheime pakjesopslag in Nederland. Als Sinterklaas maanden voor de intocht alvast stiekem naar Nederland komt om persoonlijk de geheime pakjesopslag in Nederland te controleren, beginnen de problemen zich langzaam op te stapelen. Na een spectaculaire noodlanding met de Pakjes-Boeing loopt de planning zo in de war, dat zelfs de intocht in het water dreigt te vallen en het niet zeker lijkt dat er in december wel voldoende cadeautjes zijn voor alle kinderen.



NieuwsFilm

meest populair