Oliver Stone en Shia LaBeouf weer samen?

Nieuw leven voor eerder geplande film over Vietnamoorlog.

In 2007 verschenen er een aantal berichten over de film Pinkville, die geregisseerd zou gaan worden door Oliver Stone, bekend van o.a. de oorlogsfilm Platoon (1986). In Pinkville, die zou gaan over de Vietnamoorlog, zouden er hoofdrollen zijn voor o.a. Bruce WIllis, Woody Harrelson, Channing Tatum en rapper "X-to-the-Z" Xzibit. Door de staking van de scriptschrijvers eind 2007 belandde het project echter in de ijskast, ook mede omdat Stone koos voor de film W. (2008) waarvan het script al wel klaar was.

Nu lijkt Stone echter wel werk te willen van de oorlogsfilm. Shia LaBeouf meldt namelijk dat hij zeer geïnteresseerd is in de film, mede omdat zijn vader helikopterpiloot was tijdens de Vietnamoorlog. LaBeouf zou volgens IGN perfect passen in de rol van Hugh Thompson, een helikopterpiloot die een heldenrol heeft in de film die zich namelijk zou centreren rond het bloedbad bij My Lai. Door toedoen van Amerikaanse soldaten vonden honderden onschuldige Vietnamese burgers de dood bij dit gruwelijke bloedbad in 1968.

Stone en LaBeouf zouden reeds met elkaar hebben gesproken. De mannen werkten eerder samen voor Wall Street: Money Never Sleeps (2010). Of de eerder genoemde namen nog bij het project betrokken worden, is onbekend.



NieuwsFilm

meest populair