Oliver Stone verlaagt zich tot het maken van een sequel van een van zijn klassiekers en doet dat met matig succes.
play

6,0 details

  • 133 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
133 Min Verenigde Staten

Een gluiperige beleggingsfonds manager (Brolin) is verantwoordelijk is voor de dood van de vader van een jonge marktdeelnemer (Shia LaBeouf). Dit is de verloofde van de dochter van de onlangs vrijgelaten Gordon Gekko (Michael Douglas). Deze probeert zijn band met dochterlief te herstellen en besluit zijn toekomstige schoonzoon te helpen, door wraak te nemen op zijn vaders moordenaar.

Alt titel
Wall Street 2
Regie
Oliver Stone
Cast
Michael Douglas, Josh Brolin, Shia LaBeouf, Susan Sarandon, Jason Clarke, Carey Mulligan, Eli Wallach, Frank Langella, Austin Pendleton, Vanessa Ferlito, John Bedford Lloyd, Christian Baha, Maria Bartiromo, John Buffalo Mailer, Waltrudis Buck.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 134.748.021
Release
20.09.2010
Release NL
23.09.2010
Release DVD
25.01.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Oliver Stone | Cast: Michael Douglas (Gordon Gekko), Shia LaBeouf (Jake Moore), Carey Mulligan (Winnie Gekko), Josh Brolin (Bretton James), Eli Wallach (Jules Steinhardt), Frank Langella (Louis Zabel), Susan Sarandon (Jakes moeder), e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2010

In 1987 maakte Michael Douglas van Gorden Gekko een held. En het omgekeerde is ook waar, want Douglas won immers een Oscar voor zijn rol. Oliver Stone verlaagt zich nu tot het sequelsyndroom en maakte een vervolg op een van zijn betere films: Wall Street. De financiële crisis van de afgelopen jaren gaf daar uiteraard ook een goede aanleiding toe. Stone koos logischerwijs voor een verhaal rond Gekko en niet rond de hoofdpersoon uit de klassieker: Bud Fox, gespeeld door Charlie Sheen. De makers moeten echter ook gedacht hebben dat een film met enkel een oude, door geld geobsedeerde grijsaard in de hoofdrol financieel geen records zal gaan breken. En dus werd het verhaal rond schoonzoon in wording Jake Moore geschreven.

In 2001 is Gordon Gekko na een lange gevangenisstraf weer een vrij man. De (financiële) tijden zijn sterk veranderd en niemand staat op hem te wachten. Ook letterlijk niet, want zijn enige dochter Winnie laat niets van zich horen. Na de dood van haar broer heeft ze met haar vader gebroken. Zeven jaar na zijn vrijlating heeft Gekko een boek geschreven en bezoekt Jake Moore, de verloofde van Winnie, een van zijn lezingen. Hij besluit, zonder dat Winnie het weet, een deal met Gekko te sluiten die ergens op de grens tussen zakelijk en privé ligt.

videotrailers & clips

alle artikelen (18)

Wall Street: Money Never Sleeps Nieuwsberichten

Wall Street: Money Never Sleeps

acties