McG topfavoriet voor bigbudgetfilm Ouija

Terminator Salvation-regisseur aan het roer van grootse avonturenfilm in de stijl van Indiana Jones.

Enkele weken geleden kwamen we met het nieuws dat er nog twee filmmakers in de running waren om de bigbudgetfilm Ouija te regisseren: McG (Terminator Salvation) en Breck Eisner (The Crazies). Deadline meldt nu dat McG topfavoriet is en binnenkort waarschijnlijk zijn handtekening zal plaatsen.

Ouija is gebaseerd op het gelijknamige bordspel, bestaande uit een plankje op wieltjes en een speelvlak waarop letters en veelgebruikte woorden staan afgedrukt. Wanneer de deelnemers gezamenlijk het plankje over de letters bewegen kunnen antwoorden ontstaan op vooraf gestelde vragen.

In tegenstelling tot wat zou kunnen vermoed worden, zal de film niet op zoek gaan naar een bovennatuurlijke verklaring voor de werking van het bord. Het wordt eerder een grootse, familievriendelijke avonturenfilm in de stijl van Indiana Jones en Pirates of the Caribbean. Het scenario komt van Edward Kitsis en Adam Horowitz, de schrijvers achter TRON: Legacy. De Amerikaanse releasedatum van Ouija is vastgelegd op 9 november 2012.



NieuwsFilm

meest populair