Video

Ontspoorde clip uit Bollywood sci-fi 'Enthiran' (aanrader)

Terminator 2 meets The Matrix...en dat dan keer 100!!

door Jan-Peter Rook op 27.01.2011 om 08:00 in Video
Hieronder vind je een clip van de Bollywood science fiction film Enthiran (2010). Slashfilm beschrijft het fragment treffend als Terminator 2 meets The Matrix, maar dan met 100 keer de hoeveelheid belachelijke actie.

Enthiran is geschreven en geregisseerd door S. Shankar en de film is de duurste film die ooit in India gemaakt is. Rajinikanth speelt twee rollen, allereerst een wetenschapper die de controle over zijn androïde robot compleet kwijtraakt. Deze robot wordt daarnaast ook nog eens gespeeld door Rajinikanth.

De film werd in twee jaar opgenomen, beginnende in 2008, na acht lange jaren van ontwikkeling. Dit was niet voor niets, aangezien de film zowel kritisch als commercieel uitermate goed ontvangen wordt in India. Enthiran is op dit moment de op één na winstgevende film ooit in het land.46 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Alleen de eerste 2 minuten gezien, maar vind het nu al leuk :P Vanavond de rest bekijken! Dit filmpje maakt me toch wel blij dat k uit india kom :P


Soort Bollywood goes Hollywood en de actie die er in zit is gewoon leuk bedacht :P

timdekw

Avatar

Leuk? :| :?

Ik heb slechts één keer eerder actiescenes gezien die zó belachelijk zijn als bovenstaande en dat was ook in een Bollywood film.
Ook ik heb slechts 2,5 minuten gezien, maar ben gestopt omdat ik het al teveel verspilde tijd vindt.... Hoe verzinnen ze het?!?!

Pete_027

Avatar

timdekw "Ook ik heb slechts 2,5 minuten gezien, maar ben gestopt omdat ik het al teveel verspilde tijd vindt.... Hoe verzinnen ze het?!?!"


Zover ben ik niet eens gekomen:E

Pete_027

Avatar

Duurste film ooit en dan maken ze er zulke troep van. Is dit de Indiaanse Michel Bay:?

Die hoofdrolspeler lijkt wel een broer van Larry Fishburne:E

Troep van het laagste niveau:r

Spawn999

Avatar

Lul niet, tis best goed gedaan :E

patrick_h

Avatar

Ehm.... Enthiran is geen Bollywood film. Het is een Tamil film.

Myridonen

Avatar

Spawn999 "Lul niet, tis best goed gedaan :E"


Meer kan je er ook niet over zeggen...

Pete_027

Avatar

Ze hebben er ook nog (Aanrader) bij gezetO+O+O+

shaunofthedead

Avatar

Dit is echt het slechtste dat ik ooit heb gezien. Ik heb het niet eens 2 minuten kunnen uithouden om naar dit gedrocht te kijken. En alle verhouding is toch zoek wanneer men dit "leuke actie en special effects" vind, maar wel zit te klagen op Amerikaanse films dat hun special effects sucken. Sorry hoor maar deze Indiaanse brol is 1000 x slechter dan welke Amerikaanse film ook (ik reken Uwe Boll even niet mee :E)

Spawn999

Avatar

Heb je Matrix 2 gezien? Afrader!!

Pete_027

Avatar

shaunofthedead "Dit is echt het slechtste dat ik ooit heb gezien. Ik heb het niet eens 2 minuten kunnen uithouden om naar dit gedrocht te kijken. En alle verhouding is toch zoek wanneer men dit "leuke actie en special effects" vind, maar wel zit te klagen op Amerikaanse films dat hun special effects sucken. Sorry hoor maar deze Indiaanse brol is 1000 x slechter dan welke Amerikaanse film ook (ik reken Uwe Boll even niet mee :E)"


Heb je Lake Placid 3 wel eens gezien dan die zijn misschien (ik kon het gehele filmpje niet afzien behalve de eerste minuutSmiley face) nog een klein beetje slechter:E

shaunofthedead

Avatar

Pete_027 "Heb je Lake Placid 3 wel eens gezien dan die zijn misschien (ik kon het gehele filmpje niet afzien behalve de eerste minuutSmiley face) nog een klein beetje slechter:E"


Haha sorry nooit gezien en dat zal er nu ook niet meer van komen. Dank daarvoor :E

Angelater

Avatar

Hij (ze) vermoorden wel veel onschuldige mensen, eh? Terminator my ass dus :E

Pete_027

Avatar

Spawn999 "Heb je Matrix 2 gezien? Afrader!!"


De special effects in die film zijn wel veel beter:Y

Pete_027

Avatar

Gaan ze daar nu heel Hollywood verIndianiseren:?
Een Indiaanse Terminator. What`s next? een Indiaanse John McCLane:E

Pete_027

Avatar

Spawn999 "Nope :N"


Als je dat serieus meent dan moet je je nu meteen laten opnemen:E

David1

Avatar

Ik weet nou niet of ik moet lachen of huilen.

Golden Ghost

Avatar

Het is me gelukt. Heb de hele 10 minuten afgekeken. Dat dit lijkt op de Matrix (ik zou eerder een vergelijking trekken met Transformers) blijkt eigenlijk alleen uit het feit dat er op een gegeven moment honderden klonen zijn van de robot. En die kunnen zich dan weer samenvoegen tot allerlei grote vormen zoals o.a. een schietende, alles op zijn pad crushende bal en een grote slang met ipv een tong machinegeweren. En ondertussen blijven die hordes soldaten & polieagenten maar toestromen om zich gewillig te laten afslachten.

Er zitten echter los van het verhaal ook absoluut erg mooie actie scenes in en als je daar van houdt en het (afgaande op de trailer) abominabel slechte verhaal op de koop toe neemt kun je je denk ik best vermaken hiermee.

Conclusie: Compleet maar dan ook echt compleet over de top en absoluut niet mijn ding maar als je houdt van over de top actie dan zit je hiermee absoluut goed.

esteban

Avatar

Komaan Filmtotaal, een clip posten kan leuk zijn. Maar dit is de hele finale.

Pete_027

Avatar

esteban "Komaan Filmtotaal, een clip posten kan leuk zijn. Maar dit is de hele finale."


Wat is erger vind is dat ze het een aanrader noemenO+

Aston

Avatar

Ben ik nou de enige die het helemaal afgezien heeft? :P

Ik moet zeggen, het moet begon wel aardig lekker over the top maar daarna werd het echt van de zotte.

Toelietoesh

Avatar

Bollywoods tractorscene word overtroffen,
Weet iemand de url van deze video?

benjamin

Avatar

Ben benieuwd naar de Bollywoodversie van Twilight..

Moffy

Avatar

Pete_027 "Duurste film ooit en dan maken ze er zulke troep van. Is dit de Indiaanse Michel Bay:?

Die hoofdrolspeler lijkt wel een broer van Larry Fishburne:E

Troep van het laagste niveau:r"


je bedoelt laurence tog:P

ON: beetje te veel van het goede idd, maar wel vette scenes:P

Pete_027

Avatar

Moffy "je bedoelt laurence tog:P"


Yes!

timdekw

Avatar

Oké ik heb het filmpje afgekeken.... Wat een hoop onzin. De scenes zijn zó ongelofelijk belachelijk dat ik er geen greintje plezier aan kan beleven. Over-the-top actie kan ik absoluut waarderen, maar dit slaat gewoon helemaal nergens op!

ScreamingLife1

Avatar

Is dit de trailer of de hele film. Ik heb het begin, de effects en het einde gezien, wat heeft het zin om nog naar de bios te gaan.

seppe

Avatar

Jammer dat iedereen hier zo serieus is. Dit is toch juist fantastisch. Je moet gewoon begrijpen dat de mensen dit in india hardstikke mooi vinden, zeker als er tussendoor nog een liedje wordt gezongen. Het is gewoon een andere cultuur, dus hou op met dat gemekker over hoe slecht en triest dit wel niet is.

Tako

Avatar

Haha...dit is toch fantastisch. Ik snap eerlijk gezegd ook niet waarom sommigen het zo serieus nemen! :}

chrisjo

Avatar

Tako "Haha...dit is toch fantastisch. Ik snap eerlijk gezegd ook niet waarom sommigen het zo serieus nemen! :}"


precies !!!!!!
Ik kon er wel om lachen, en het was leuk gemaakt.
Allemaal van die zogenaamde film kenners die alles moeten afkraken :(.

en oo ja ... dit staat bovenaan :

dit is een filmgerelateerd artikel ter vermaak en bevat mogelijk spoilers.

esteban

Avatar

Ook ik vond het prima vermaak. Ja, het is lachwekkend, maar dat is dan ook de bedoeling. Ik kan best enkele goed scorende (boxoffice-gewijs) Hollywoodproducties opnoemen die uiteindelijk een pak lachwekkender overkwamn terwijl dat niet het opzet was. ;)

Ereptile

Avatar

"Ja maar dit, ja maar dat..."

Bij dit soot film zijn de volgende stappen van toepassing:

- U neemt een comfortabele stoel
- Een groot glas koud drinken
- Een zakje chips of andere snacks
- BELANGRIJK: Verstand op 0%. (Verstand op hoger dan 5% en u zult deze filmpjes niet warderen :P)

ThomasG

Avatar

timdekw "Oké ik heb het filmpje afgekeken.... Wat een hoop onzin. De scenes zijn zó ongelofelijk belachelijk dat ik er geen greintje plezier aan kan beleven. Over-the-top actie kan ik absoluut waarderen, maar dit slaat gewoon helemaal nergens op!"


Ahhhhh Het ondergewaardeerde talent genaamd: "azijnpissen"
neem het niet te sirieus dude, een bollywood "actie" film moet je kijken met een biertje teveel op en wat goedlachse vrienden...geloof mij dat is best een leuk avondje film kijken.

wallace

Avatar

Hahaha, prachtig. Het is gewoon zo slecht gemaakt, dat het grappig is.

timdekw

Avatar

ThomasG "Ahhhhh Het ondergewaardeerde talent genaamd: "azijnpissen"
neem het niet te sirieus dude, een bollywood "actie" film moet je kijken met een biertje teveel op en wat goedlachse vrienden...geloof mij dat is best een leuk avondje film kijken."


Ja maar dat is het 'm nou juist, ik drink geen bier en ik heb geen vrienden die een film als deze kunnen waarderen Smiley face

Azijnpissen wil ik het niet noemen. Ik kan van zoiets als dit absoluut niet genieten. De effecten zien er nog slechter uit dan die uit een b-film als D-Wars. En als het dan ook nog eens totaal helemaal nergens op slaat dan kan ik er alleen maar van huilen, omdat mensen er serieus jaren werk en tientallen miljoenen aan hebben besteedt. :N

Ieder zijn ding. Ik ga liever een mooie film zonder visuele effecten kijken (Dogville om maar een voorbeeld te noemen) dan naar een hoop onzin boordevol visuele effecten (zie hierboven).

Spawn999

Avatar

Toelietoesh "Bollywoods tractorscene word overtroffen,
Weet iemand de url van deze video?"


Tako

Avatar

timdekw "Ja maar dat is het 'm nou juist, ik drink geen bier en ik heb geen vrienden die een film als deze kunnen waarderen Smiley face

Azijnpissen wil ik het niet noemen. Ik kan van zoiets als dit absoluut niet genieten. De effecten zien er nog slechter uit dan die uit een b-film als D-Wars. En als het dan ook nog eens totaal helemaal nergens op slaat dan kan ik er alleen maar van huilen, omdat mensen er serieus jaren werk en tientallen miljoenen aan hebben besteedt. :N

Ieder zijn ding. Ik ga liever een mooie film zonder visuele effecten kijken (Dogville om maar een voorbeeld te noemen) dan naar een hoop onzin boordevol visuele effecten (zie hierboven)."

Blijf je nou zo serieus? ;)

VLT

Avatar

Absurde originaliteit!!

Toelietoesh

Avatar

Spawn999 "
"


Mersie bookoep

B@chelor

Avatar

Valt toch mee, over de top?

patrick_h

Avatar

Toelietoesh "Bollywoods tractorscene word overtroffen,"


En dat is ook geen Bollywoodfilm trouwens (het is een Telugufilm).

zeurminator

Avatar

Ik vond het best realistisch. Over 5 jaar zie ik dit wel in het echt gebeuren. Robots rule!

zeurminator

Avatar

Wel jammer dat ik nu al weet hoe hij afloopt. ;)

NieuwsFilm

meest populair