Javier Bardem dichtbij hoofdrol in The Dark Tower

De Spanjaard uit No Country for Old Men heeft de hoofdrol aangeboden gekregen in deze ambitieuze Stephen King verfilming.

De Spaanse acteur Javier Bardem, die dit jaar nog een Oscarnominatie ontving voor zijn hoofdrol in Biutiful, heeft de hoofdrol aangeboden gekregen in The Dark Tower, een verfilming van wat velen beschouwen als het magnum opus van auteur Stephen King. In eerste instantie leek Viggo Mortensen nog de beste papieren in handen te hebben, maar Universal heeft dus een voorkeur voor Bardem.

Het is de bedoeling dat The Dark Tower, die geregisseerd zal worden door Ron Howard, wordt bewerkt tot drie speelfilms en een tv-serie die de tijd tussen deze films moet overbruggen.

De boekenserie The Dark Tower beslaat inmiddels zeven lijvige delen en gaat over Roland Deschain, een scherpschutter, die op zoek is naar een object dat bekend staat als de donkere toren. De serie is een versmelting van verschillende genres, waaronder horror, science-fiction en western. Het is nu aan Bardem om te beslissen of hij zijn kans wil pakken voor het eerst de hoofdrol te spelen in een grote Hollywood productie.



NieuwsFilm

meest populair