Biutiful (2010)

Javier Bardem speelt de sterren van de hemel in dit meesterlijke drama van Alejandro González Iñárittu, de regisseur van Babel en Amores Perros.
play

6,9 details

  • 147 Min
  • Drama
  • Mexico
  • Spanje
147 Min Mexico

'Biutiful' vertelt het verhaal van Uxbal (Javier Bardem), een tobbende bemiddelaar in mensenhandel, die een oude vriend uit zijn kindertijd tegenkomt, die tegenwoordig een politieagent blijkt te zijn. Wanneer Uxbal te horen krijgt dat hij een ernstige vorm van kanker heeft en binnenkort zal sterven, probeert hij te stoppen met de criminele praktijken waar hij zich altijd mee bezig heeft gehouden en wil hij zijn leven op orde krijgen. Uxbal beseft dat hij ondanks alles datgene waar hij waarde aan hecht niet wil verliezen, namelijk de liefde. Liefde voor zichzelf, voor zijn kinderen, voor zijn vrouw, voor zijn broer. Al maken de omstandigheden hem dat nogal moeilijk.

Regie
Alejandro González Iñárritu
Cast
Javier Bardem, Maricel Álvarez, Eduard Fernández, Hanna Bouchaib, Guillermo Estrella, Cheng Tai Shen, Cheikh Ndiaye, Xiaoyan Zhang, George Chibuikwem Chukwuma, Tuo Lin, Diaryatou Daff, Luo Jin, Xueheng Chen, Yodian Yang, Lang Sofia Lin.
Opbrengst
$ 25.147.786
Release
20.10.2010
Release NL
03.02.2011
Release DVD
31.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Alejandro González Iñárittu | Cast: Javier Bardem (Uxbal), Maricel Álvarez (Marambra), Hanaa Bouchaib (Ana), Guillermo Estrella (Mateo), e.a. | Speelduur: 147 minuten | Jaar: 2010

Alleen die titel al. Biutiful. Een schoonheid die niet is zoals zij zou moeten zijn. Een schoonheid die je alleen kunt vinden door af te dalen in de diepste krochten van de hel. Het is een tocht die Uxbal moet afleggen om zichzelf te kunnen vergeven voor alle fouten die hij in zijn leven heeft gemaakt. Pas als hij die fouten onder ogen durft te zien, kan hij beginnen met een volgend leven. Dan pas ziet hij weer hoe mooi de wereld ook kan zijn.

Biutiful is de langverwachte opvolger van Babel, de laatste film van regisseur Alejandro González Iñárittu. Nog voor de première van die film in 2006 besloot Guillermo Arriaga, de vaste scenarist van Iñárittu en verantwoordelijk voor de complexe mozaïekstructuren van zijn eerste drie films, op te stappen na een conflict met de regisseur. Biutiful is de eerste film die Iñárittu zelf schreef en, toeval of niet, het is ook zijn meest geslaagde werk geworden.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Biutiful Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Biutiful

acties