How To Train Your Dragon beste animatiefilm van het jaar

Film van Dreamworks Animation wint maar liefst 10 prijzen tijdens de door Dinsey geboycotte Annie Awards.

How To Train Your Dragon is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de 38e Annie Awards, de jaarlijkse prijzen voor beste animatiefilms van het jaar. De film van Dreamworks Animation won maar liefst tien beeldjes, waaronder voor beste film en beste regisseur(s) voor Chris Sanders en Dean DeBlois.

De Annie Awards werden dit jaar geboycot door Disney, omdat zij het niet eens zijn met de wijze waarop de winnaars worden gekozen. Disney heeft vooral problemen met het feit dat meer dan 40 procent van de mensen die bepalen welke films er met de prijzen vandoor gaan, werkzaam zijn bij Dreamworks Animation.

Hoewel Toy Story 3, de succesvolste animatiefilm ooit met een opbrengst van meer dan 1 miljard dollar, dit jaar dan wel genomineerd was, leekt dat met name voor de sier om nog enige geloofwaardigheid over te houden. Tijdens de uitreiking kreeg Dreamworks maar liefst 15 prijzen in totaal en Disney/Pixar slechts 1, voor de korte film Day & Night die afgelopen jaar in de bioscopen werd vertoond voor Toy Story 3.

Hier nog eens de trailer van How To Train Your Dragon.



NieuwsFilm

meest populair