Nog meer Alien-invloeden in Ridley Scotts Prometheus

Volgens geruchten maakt HR Giger, de man achter de visuele pracht van Alien, deel uit van de Prometheus crew.

Wat weten we tot nu toe over Ridley Scotts Prometheus? Hoofdrollen zijn er voor Charlize Theron, Noomi Rapace en Michael Fassbender en de film moet uitkomen in juni 2012. Het project begon als een Alien prequel met een scenario van Jon Spaihts, maar ging over in Prometheus toen Damon Lindelof het script herschreef. Fox kondigde aan dat de film zich in een geheel nieuw universum zou gaan afspelen en dat er geen connecties zouden zijn met de Alien films.

Toen begonnen de geruchten dat de klassieke Alien xenomorph in Prometheus zou gaan voorkomen, evenals de levende versie van de space jockey die te zien was in het eerste deel van Scotts Alien. De geschiedenis van laatstgenoemd personage was de oorspronkelijke reden voor Scott om een Alien prequel te gaan maken, dus het klinkt aannemelijk dat ze hier alsnog mee doorgaan. Verder zei hoofdrolspeler Fassbender ook nog eens dat Prometheus absoluut verbonden is aan Alien. Ontzettend veel tegensprekende berichten dus...

Sky Movies bericht nu dat de space jockey voor Prometheus gebouwd zal gaan worden als een gigantische, animatronische space jockey. HR Giger, de man achter al het moois uit Alien zal ook nog eens zijn medewerking verlenen aan het personage. Ook weet Sky nog eens te bevestigen dat het ruimteschip in de film bestuurd zal gaan worden door een enorm CGI hoofd.

“By the way, people are going to be in for a shock when they sit down to watch Prometheus and there’s an enormous semi-human head piloting a spaceship.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd...



NieuwsFilm

meest populair