Rol Kamerling overleeft revisie Exorcist 4

De rol van acteur Antonie Kamerling wordt niet uit de film Exorcist 4 gesneden. Dat heeft een woordvoerder van producent Morgan Creek woensdag bevestigd.

Er ontstond onzekerheid over het karakter van Kamerling nadat het hele script van de film op de schop ging. Producent Morgan Creek was niet tevreden met het eindresultaat dat regisseur Paul Schrader deze zomer afleverde. Schrader stelt dat de producent ,,meer draaiende hoofden en kots'' in de film wil, terwijl Morgan Creek vindt dat de regisseur ,,het psychologische hart van de film'' niet heeft getroffen met de versie die hij heeft afgeleverd.

De 'crew' schiet de komende maand nieuwe opnames. Een flink aantal scènes uit de film is geschrapt en er komen nieuwe karakters in het verhaal. Voor zover nu bekend hoeft Kamerling overigens geen extra draaidagen te maken.

Bescheiden rol

De 37-jarige acteur vertolkt in de film de rol van de Duitse SS-officier Kessler die een Nederlands dorp uitmoordt. De acteur hoopt dat de vierde Exorcist-film, ondanks zijn bescheiden rol daarin, een doorbraak in Amerika kan bevorderen.

Exorcist 4: The Beginning laat het verhaal zien dat voorafging aan dat van het origineel van regisseur William Friedkin uit 1973. De film vertelt hoe de geestelijke Merrin, die in het beroemde eerste deel de duivel uit het 12-jarige meisje Regan dreef, als missionaris in Afrika voor de eerste keer in aanraking komt met satan.

De film zou oorspronkelijk deze zomer in première gaan. Die datum werd al uitgesteld naar februari volgend jaar. Een nieuwe datum is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair