Garfield & Pattinson op shortlist Akira

En nog veel andere namen voor de rollen van Kaneda en Tetsuo.

Nu het scenario van Akira is opgepoetst door Harry Potter scenarist Steve Kloves, lijkt het erop dat de film er eindelijk kan komen. Het script is blijkbaar zo goed, dat Warner Bros. al een flink aantal scenario’s heeft uitgezonden naar een aantal verschillende acteurs. Op dit lijst zouden onder andere Andrew Garfield, Robert Pattinson en James McAvoy staan.

Akira is van oorsprong een mangaserie, getekend door Katsuhiro Otomo en speelt zich af in een postapocalyptisch Tokyo. Nadat een nucleaire explosie plaatsvond die de stad volledig verwoestte, is deze in 2030 grotendeels herbouwd. De hoofdrollen zijn weggelegd voor een tiener genaamd Shōtarō Kaneda, die de leider is van een motorbende. Zijn beste vriend, Tetsuo Shima is in het begin lid van de bende, maar al snel worden ze vijanden.

Deadline meldt dat Pattinson, Garfield en McAvoy allemaal gevraagd zouden zijn voor de rol van Tetsuo, terwijl Garrett Hedlund, Michael Fassbender, Chris Pine, Justin Timberlake en Joaquin Phoenix voor de rol van Kaneda op de shortlist staan.

Het scenario zal het verhaal van de zesdelige mangaserie in twee films vertellen. Een releasedatum is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair