Vierde Narnia film bekendgemaakt

Verrassing! De vierde film wordt niet gebaseerd op het vierde boek.

De derde film uit de Narnia reeks, The Voyage of the Dawn Treader, deed het vrij matig in de VS, maar scoorde prima in de rest van de wereld. Genoeg reden voor Walden Media om na te gaan denken over een vierde deel dus. Hoewel The Silver Chair het vierde boek uit de reeks is, zal de volgende film gebaseerd gaan worden op The Magician’s Nephew, waar dieper wordt ingegaan op de oorsprong van de alom bekende elementen uit de Narnia saga.

Michael Flaherty van Walden Media zei het volgende tegenover The Christian Post:

We are starting to talk to Fox and talk to the C.S. Lewis estate now about the Magician’s Nephew being our next film… If we can all agree to move forward, then what we would do is find someone to write the script. So, it could still be a couple of years.

Over The Magician’s Nephew zei hij het volgende:

I love the Magician’s Nephew because it’s a great origins story. You get to learn so much about where the wardrobe came from, where the lamppost came from, where Narnia came from.

Het boek is dan wel pas het zesde deel uit de reeks, maar de gebeurtenissen spelen zich af nog voor The Lion, the Witch and the Wardrobe. Het is één van de populairdere boeken uit de reeks en Walden ziet het als een mogelijkheid om weer in de buurt te komen van het succes van de eerste film.

The Magician’s Nephew gaat over de Britse schoolkinderen Polly en Digory die door het Woud Tussen de Werelden lopen, waar ze de kwaadaardige Koningin Jadis tegenkomen. Ook ontmoeten ze de grote en mysterieuze Koning Aslan. Narnia begint langzaamaan te ontstaan en we maken kennis met de legendarische bron voor alle avonturen die zich zullen afspelen in de gehele verhalenreeks.

Hier nog eens de trailer van het laatste deel, The Voyage of the Dawn Treader:



NieuwsFilm

meest populair