Good Bye Lenin! grote kanshebber voor Europese prijs

Good Bye Lenin! is de grootse kanshebber tijdens de uitreiking van de European Film Awards zaterdag in Berlijn. De Duitse film voert met vijf nominaties, waaronder die voor beste film, de lijst met kanshebbers aan. Dat meldde de Britse omroep BBC vrijdag.

De Britse films Dirty Pretty Things en In This World en de Franse films My Life Without Me en Swimming Pool zijn ook genomineerd voor beste film. Helen Mirren (Calendar Girls) en Anne Reid (The Mother) strijden om de titel beste actrice, Chiwetel Ejiofor (Dirty Pretty Things) doet mee voor beste acteur. Lars Von Triers' Dogville is in vier categorieën genomineerd.

Wolfgang Becker's Good Bye, Lenin! gaat over een jonge man die voor zijn moeder zorgt die in coma ligt. Hoofdrolspeler Daniel Bruehl is in de race voor de titel beste acteur. Katrin Sass, die de moeder speelt, is genomineerd voor beste actrice.

In totaal zijn 43 films genomineerd voor de filmprijzen. De European Film Awards worden georganiseerd door de European Film Academy en staan bekend als de Europese versie van de Oscars. Ze worden om het jaar uitgereikt in Berlijn en om het jaar in een wisselende stad. In 2004 is de uitreiking in Barcelona.



NieuwsFilm

meest populair