UPDATE: Jonge acteurs in de race voor Hunger Games

Wie krijgt naast Jennifer Lawrence de hoofdrol in deze nieuwe franchise?

UPDATE: het is inmiddels bevestigd dat beide acteurs in de film te zien zullen zijn. Josh Hutcherson heeft de mannelijke hoofdrol en zal Peeta Mellark spelen terwijl Hemsworth de rol van Gale Hawthorne op zich zal nemen.

De casting voor The Hunger Games van regisseur Gary Ross, gebaseerd op de zeer populaire jeugdboeken van Suzanne Collins, is in volle gang. Nadat actrice Jennifer Lawrence eerder al tekende voor de hoofdrol, zijn de producenten nu op zoek naar de mannelijke hoofdrol. Daar komen volgens Deadline twee jonge acteurs voor in aanmerking: Liam Hemsworth en Josh Hutcherson.

Liam Hemsworth is nog geen heel grote naam in Hollywood met rollen in films als Knowing, The Last Song en Triangle als grootste wapenfeiten terwijl de pas 18-jarige Josh Hutcherson al iets langer aan de weg timmert en al meewerkte aan films als The Kids are all Right, Bridge to Terabithia en Journey to the Center of the Earth.

De Hongerspelen speelt zich af in de verre toekomst waarin de Verenigde Staten zijn opgedeeld in 12 districten die allen onder bewind staan van een centrale overheid. Elk jaar dwingt deze overheid elk district om twee kinderen te kiezen die moeten deel nemen aan de live op tv uitgezonden Hongerspelen, een gevecht op leven en dood die naast eer en glorie ook voedsel oplevert voor het winnende district. Jennifer Lawrence speelt de rol van de 16-jarige Katniss Everdeen, die furore maakt tijdens De Hongerspelen. De mannelijke hoofdrol is die van Peeta Mellark, die samen met Katniss het gevecht aangaat.



NieuwsFilm

meest populair