Klaar met 3D? Koop een 2D bril!

Voor iedereen die terugverlangt naar de ouderwetse 2D blockbusters.


Aankomende zomer verschijnen praktisch alle grote blockbusters in 3D, ondanks dat er veel kritiek is op de extra dimensie. Enerzijds zijn er geluiden dat het weinig zou toevoegen aan de filmbeleving en anderzijds wordt ook verondersteld dat de filmmaatschappijen 3D alleen maar toevoegen om de prijs van het bioscoopkaartje te kunnen opkrikken. En daarbij komt ook dat 3D hoofdpijn kan veroorzaken. Een slimme partij komt nu met een inventief product.

Er zijn namelijk 2D brillen te koop. Dit lijkt een grap, maar de brillen schijnen ook daadwerkelijk de Real 3D te filteren naar 2D. Een beetje maf uiteraard, omdat veel van de 3D films ook in 2D in de bioscoop verschijnen. Dit wordt echter steeds minder, aangezien Thor veelal alleen in 3D te zien is in de Nederlandse bioscopen door de groei van het aantal 3D zalen. Daarnaast verschijnen er films die alleen in 3D te zien zijn, zoals Jackass 3D en Sanctum.

Nadeel blijft dat je nog steeds een bril op hebt, tijdens een duurdere voorstelling. Daarentegen is het wederom een mooi voorbeeld van weerstand tegen het gebruik van 3D bij films. Hebben? Je kunt hier je 2D brilletje kopen voor slechts een paar dollar.

NieuwsFilm

meest populair