Blu-ray

Blu-Ray Review: Little Fockers

De eeuwige strijd tussen Ben "Gaylord Focker" Stiller en Robert "Jack Byrnes" De Niro duurt voort.

door Bram de Groot op 13.05.2011 om 09:39 in Blu-ray


Regie: Jay Roach / Paul Weitz | Cast: Ben Stiller (Greg Focker), Robert De Niro (Jack Byrnes), Owen Wilson (Kevin Rawley), Dustin Hoffman (Bernie Focker), Barbra Streisand (Roz Focker), Teri Polo (Pamela Focker), Laura Dern (Prudence), Harvey Keitel (Randy Weir), Jessica Alba (Andi Garcia), e.a. | Speelduur: 108/115/98 minuten | Jaar: 2000, 2004, 2010 | Retail release: 27 maart 2011 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid:: Engels DTS-HD MA 5.1 - Frans, Duits, Italiaans, Spaans DD 5.1 | Ondertitels: o.a. Duits, Engels, Italiaans, Nederlands| EAN: 8714865331743 | FilmTotaal recensie Little Fockers

In 2000 verscheen het zeer goed ontvangen Meet the Parents van regisseur Jay Roach. De komedie, met Ben Stiller en Robert De Niro in de voornaamste hoofdrollen, kreeg met Meet the Fockers (2004) en Little Fockers (2010) twee vervolgen. Helaas hebben deze sequels het bijna onvermijdelijke bewezen: het origineel is beter. De twee laatste delen krijgen van de critici een dalende waardering en ook het publiek is een stuk minder tevreden over het eindresultaat. Desondanks zijn de lagere waarderingen niet geheel terug te vinden in de opbrengsten aan de wereldwijde bioscoopkassa. Het tweede deel wist na een opbrengst van zo'n $330 miljoen bij het eerste deel zelfs meer dan $500 miljoen te verdienen. Bij het laatste derde deel daalde de opbrengst flink, maar de ruim $300 miljoen stelde vast en zeker niet ontevreden. Sinds eind april zijn de drie delen ook in HD thuisversies verkrijgbaar.

SYNOPSIS
In Meet the Parents ontmoet Gaylord 'Greg' Focker (Stiller) voor het eerst de ouders van zijn vriendin Pam Byrnes, maar hij maakt geen al te beste indruk op haar vader Jack en het bezoek loopt uit op een ware nachtmerrie. En dat terwijl hij zijn vriendin juist dit weekend een aanzoek had willen doen. In Meet the Fockers is het tijd dat de ouders van de twee eens met elkaar kennis maken. Jack reist samen met zijn vrouw, kleinzoon en het toekomstige echtpaar naar Miami, waar ze de Focker-familie leren kennen. De eigenzinnige levensstijl van de Fockers staat in schril contrast met de conservatieve Byrnes, wat nogal wat conflicten tot gevolg heeft. In Little Fockers heeft Greg nog steeds moeite om met zijn schoonvader om te gaan. Dit helpt Greg niet echt om groot nieuws over te brengen op de voormalig CIA-agent; Pamela (Polo), de vrouw van Greg is namelijk in verwachting van hun eerste kind. De vraag is hoe de opa's en oma's, maar vooral Jack, reageren op dit nieuws.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Little Fockers of klik door naar de HD versies. Bekijk hier en hier de trailers van de Meet the Parents en Meet the Fockers.WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgen de drie Meet the Parents films respectievelijk een prima 84%, een magere 38% en een zeer zwakke 9%. De IMDb noteert de komedies een 7,0, een 6,4 en een 5,3. De bezoekers van FilmTotaal geven gezamenlijk een 6,5, een 6 en een 6,3. Naar aanleiding van zijn recensie geeft FT recensent Fabian Melchers 2 sterren aan het laatste deel.
De reactie van FT bezoeker Acer n.a.v. Little Fockers: Zoals gewoonlijk bij deze cast, kan het niet misgaan. Een goede oud en vertrouwd gevoel hierbij. Leuke rol voor Jessica Alba die zich prima aanpast bij de rest. Film is netjes uitgewerkt en zal de gemiddelde kijker niet teleurstellen. Toch wel een aanrader, voor als je rest ook gezien hebt.
Het productiebudgetten bedroegen circa $55 miljoen, $80 miljoen en $100 miljoen. In het eerste weekend in de States verdienden de komedies $29 miljoen, $46 miljoen en $31 miljoen en eindigden op $166 miljoen, $279 miljoen en $148 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op $330 miljoen, $517 miljoen en $310 miljoen. In Nederland werd met de laatste twee delen respectievelijk $3,7 miljoen en $2,9 miljoen opgehaald.
 
DE BLU-RAY DISC
We bekijken de single disc uitgave van Meet the Parents en Meet the Fockers en de dubbel disc Blu-Ray/Dvd uitgave van Little Fockers. De recensie-exemplaar komen in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving van de drie hoezen komt met elkaar overeen en hebben veel weg van eerdere posters van de driedelige filmserie. Bekijk hieronder de recensie-exemplaren (muisklik voor een vergroting).
 

 
DE EXTRA'S
Op de Blu-Ray schijven van de drie films zijn een ruime hoeveelheid extra's terug te vinden. Veelal zijn het bloopers, verwijderde / alternatieve scenes en grappige korte docu's. Op de schijf van Meet the Parents zien we een nog redelijk aardige docu over een leugendetector. Bij het tweede deel zijn eigenlijk alleen "grappige" extra's bijgevoegd of je moet heel erg uitkijken naar het audiocommentaar. De extra's van de eerste twee delen zijn waarschijnlijk rechtstreeks afkomstig van de eerdere Dvd uitgaven. Bij het derde deel krijgen we verrassend genoeg een alternatief begin en einde, die beide de moeite waard zijn. Of het ook wat toevoegt aan de hoofdfilm is een ander verhaal. Al met al wat luchtig, dus dat past prima bij de redelijk makkelijke komedies.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Helaas is de beeldkwaliteit van de eerste twee delen uit 2000 en 2004 mager. Er is storende grain aanwezig en de schrepte/diepte is niet te meten aan die van het laatste deel, die uiteraard afgelopen jaar verscheen. Een enorme verschil in geluidskwaliteit is niet te merken. Dit komt waarschijnlijk omdat de komedies zich met name richten op dialoog en actiescènes eigenlijk niet echt aanwezig zijn.

CONCLUSIE
Een derde deel in de reeks was onvermijdelijk, aangezien met name Meet the Fockers waanzinnig presteerde aan de bioscoopkassa. Dat de kwaliteit al in dit tweede deel flink afnam, is uiteraard erg jammer. Nog teleurstellender is dat deze lijn is doorgetrokken voor het waarschijnlijk afsluitende derde deel. De relatie tussen De Niro en Stiller houdt de films echter wel de moeite waard.
De Blu-Ray uitgaven van de eerste twee delen stellen helaas teleur in beeldkwaliteit. De omzetting naar een HD versie had beter gekund, aangezien met name diepte/scherpte van een magere kwaliteit zijn. De schijf van Little Fockers zit verder prima in elkaar en de extra's op alle drie de schijven zijn luchtig, maar passen prima bij de komedies. Al met al zijn het schijven voor de fans van de Meet the Parents trilogie of Ben Stiller.


VERKRIJGBAARHEID
Naast de Blu-Ray versie van Little Fockers is bij de bekende (web)winkels een 1 disc Dvd versie verkrijgbaar en een 3 disc Dvd verzamelbox met alle drie de delen.
Met dank aan de uitgever Paramount Pictures voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.
 
Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

marcjeb

Avatar

Geen donkerblauwe bluray meer?:P

Blockbuster

Avatar

marcjeb "Geen donkerblauwe bluray meer?:P"


Is deze film echt zo slecht? Overal zie ik maar 1 ster. :P

Dat is de reden dat ik 'm nog steeds niet gezien heb.

benjamin

Avatar

Alleen die trailer is al pijnlijk om te zien, zo ongrappig.

marcjeb

Avatar

Blockbuster "Is deze film echt zo slecht? Overal zie ik maar 1 ster. :P

Dat is de reden dat ik 'm nog steeds niet gezien heb."


De film is niet zo goed als deel 1 en 2.. en de film moet ook zeker warmlopen voordat het pas leuk begin te worden.
Maar de film is de moeite waard. !

11qqaazz

Avatar

marcjeb "De film is niet zo goed als deel 1 en 2 !"
Dan moet die echt hyper kut zijn.

nieuwslaatste nieuws

meest populair