Matthias Schoenaerts in Amerikaanse remake Loft

De acteur uit het origineel mag de rol van Filip opnieuw vertolken, nu in het Engels.


De Vlaamse film Loft kreeg eerder nog een Nederlandse remake, en nu komt er ook een Amerikaanse remake. Het casten van de vijf hoofdrollen is ondertussen alweer rond, zo blijkt uit een artikel in de Standaard. Daarin wordt aangekondigd dat Matthias Schoenaerts, die een van de hoofdrollen in het origineel speelde dezelfde rol mag vertolken als hij eerder deed.

Regisseur Erik van Looy die ook voor het origineel verantwoordelijk was, begint als het goed is 6 juni in New Orleans met de opnames. Eigenlijk wilde hij de Zweedse acter Joel Kinnaman in de rol van Filip (die Schoenaerts nu gaat spelen). ”Ik vond Joel Kinnaman, een Zweedse acteur die nu de hoofdrol speelt in de Amerikaanse remake van 'The Killing', wel heel goed. Maar het bleek al snel dat hij niet beschikbaar zou zijn.”

Schoenaerts zelf blijkt al flink te oefenen aan zijn accent: ”Ik ben al bezig met mijn tekst, ik loop thuis door mijn living luidop in mijn eentje te spelen. Ik neem mijn Amerikaans op, om te zien wat het geeft, en of ik klanken kan ontdekken waarvan ik denk: daar heb ik nog werk aan.”

Ook Patrick Wilson, James Marsden, Wentworth Miller en Eric Stonestreet spelen een van de vijf mannen die in de film samen een loft huren en daar stiekem hun minnaressen ontmoeten. Alles gaat prima, totdat er op een ochtend een lijk in bed wordt ontdekt.

NieuwsFilm

meest populair