Loft (2010)

6,7 details

  • 108 Min
  • Thriller
  • Nederland
108 Min Nederland

De film draait om vijf getrouwde mannen die in het geheim een loft delen voor hun buitenechtelijke avontuurtjes. Dat gaat goed, totdat ze op een ochtend het lijk van een jonge vrouw aantreffen. Geen van de mannen kent haar of weet waar ze vandaan komt. Terwijl ze uit proberen te zoeken wat er is gebeurd, blijkt dat de vijf elkaar echter minder goed kennen dan ze aanvankelijk dachten. Wantrouwen en verraad nemen hand over hand toe.

Regie
Antoinette Beumer
Cast
Barry Atsma, Jeroen van Koningsbrugge, Katja Herbers, Fedja van Huêt, Chico Kenzari, Anna Drijver, Lies Visschedijk, Hadewych Minis, Carolien Spoor, Kim van Kooten, Gijs Naber, Sallie Harmsen, Jamie Grant, Charlie Dagelet.
Release
16.12.2010
Release NL
16.12.2010
Release DVD
10.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Antoinette Beumer | Cast: Barry Atsma (Matthias), Anna Drijver (Ann Marai), Fedja van Huêt (Bart), Jeroen van Koningsbrugge (Willem), Gijs Naber (Rob), Chico Kenzari (Tom), Kim van Kooten (Nathalie), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2010

Liefdes, leugens en lust. In Loft leiden de erotische escapades van vijf getrouwde mannen tot de dood van een jonge vrouw. Maar wie is deze vrouw? En wie heeft haar vermoord? Geheel volgens de regels van een klassieke whodunit wordt iedereen verdacht gemaakt en wringt het plot zich in allerlei bochten om de kijker telkens op het verkeerde been te zetten. Dat werkt uitstekend, dankzij het slimme scenario van Bart de Pauw. Regisseuse Antoinette Beumer maakte er op haar beurt een stijlvolle thriller van, die eigenlijk een beetje on-Nederlands aanvoelt.

Loft is dan ook een remake van Erik van Looys gelijknamige film uit 2008, die in België alle bezoekersrecords wist te breken. De mix van overspel en moord in combinatie met de ingenieuze verhaalconstructie, viel goed in de smaak bij het grote publiek, maar tot een Nederlandse release is het nooit gekomen. Ergens wel logisch, want de Vlaamse cast is bij ons grotendeels onbekend en de kans op een commercieel succes leek daarmee uitgesloten. Om Loft toch niet stilletjes aan ons voorbij te laten gaan, besloot Antoinette Beumer de film opnieuw te maken, maar dan met een Nederlands acteursensemble. De groep bekende koppen die bijeen werd gebracht, weet uitstekend invulling te geven aan de meest uiteenlopende personages.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Loft Nieuwsberichten

Laatste reacties

benjamin

"...[quote=Batman4]Vlaams niet Nederlands. Nu willen de Amerikanen ook een remake gaan maken }:[/quote]......"

Frietgezicht

"...[quote=Tarkus]Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Het origineel is beter dan deze, maar......"

hansbeer

"...Opvallend veel negatieve reacties hier, onterecht; vooral voor Ned.begrippen, goed verhaal en plots,......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Loft

acties