Conflict Soldaat van Oranje 2 bijgelegd

De betrokken partijen bij het afgeblazen filmproject van Soldaat van Oranje 2 hebben hun conflict beslecht. Producent R. Houwer krijgt een schadevergoeding en de particuliere investeerders ontvangen een groot deel van hun geld terug.

Dat zei woordvoerder E. Keyzer dinsdag namens alle partijen. Financiers en producent hebben hun conflict bijgelegd om ,,een gebed zonder eind'' te voorkomen. De regeling maakt een einde aan de procedures die nog jaren hadden kunnen duren, aldus de woordvoerder.

De emissiepartners, de partijen die aandelen in de film aan investeerders verkochten, betalen de te ontvangen vergoedingen. Hierdoor komt het verlies voor de particuliere investeerders netto neer op ruim 700 euro. Hoe hoog de financiële regeling met Houwer is, wil Keyzer niet zeggen.

Eerder dit jaar verbrak de Commanditaire Vennootschap (CV), die de financiering van het project regelde, de samenwerking met producent Rob Houwer. De CV had er geen vertrouwen in dat Nedfilm, het productiehuis van Houwer, de film volgens de gemaakte afspraken zou maken. Houwer zegde op zijn beurt het vertrouwen op in de fiscale toezeggingen van financieringsmaatschappij Arteco, die geldschieters voor het project had gezocht.



NieuwsFilm

meest populair