Recordaantal bezoekers LOTR 3

The Return of the King, de derde film in de Lord of the Rings-trilogie, heeft op zijn eerste draaidag een recordaantal van ruim 75.000 bezoekers getrokken. Dat heeft distributeur A-Film donderdag gezegd.

Hiermee heeft de film van regisseur Peter Jackson het record van zijn voorganger, The Two Towers, verbroken. De tweede Lord of the Rings-film trok vorig jaar in een dag 53.000 bezoekers.

The Return of the King draait vanaf woensdag in een recordaantal van 188 bioscopen. Veel bioscopen vertonen de ruim drie uur durende film van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in meerdere kopieën om aan de vraag van het publiek te kunnen voldoen. ,,Exploitanten weten wat ze aan de titel hebben: de vorige twee films trokken beide bijna twee miljoen bezoekers'', stelt een zegsvrouw van distributeur A-Film.

The Return of the King is het sluitstuk van de grootse verfilming van de boekentrilogie van schrijver J.R.R. Tolkien die regisseur Peter Jackson heeft gemaakt. 'In de ban van de ring verhaalt' over een ring die kwade machten herbergt en door een reisgenootschap van hobbits, elfen, dwergen en mensen moet worden vernietigd.



NieuwsFilm

meest populair