Amerikaanse remake Trollhunter onderweg

De remakerechten van de succesvolle Noorse 'found footage' thriller uit 2010 zijn in handen van Chris Columbus.

Filmmaker Chris Columbus (Harry Potter and the Sorcerer's Stone) heeft met zijn productiehuis 1492 Pictures de remakerechten verworven van Trollhunter, een Noorse 'found footage' thriller uit 2010. Marc Haimes zal het scenario schrijven voor de Amerikaanse remake. Columbus zal de film zelf produceren, samen met Michael Barnathan en Mark Radcliffe van 1492 en CJ Entertainment.

In de originele film van regisseur André Øvredal botst een groepje studenten dat bezig is met een schooldocumentaire over het stropen van beren op een complot van de Noorse overheid. Die probeert het bestaan van een trollenpopulatie te verdoezelen door de beren de schuld te geven van de nachtelijke onrust in het land. De studenten gaan vervolgens, met hun camera in de hand, op pad met de mysterieuze trollenjager Hans.

Columbus: "Troll Hunter was a visceral, thrilling cinematic rock and roller coaster ride of a movie. Visually, there are scenes in this film that American audiences have never seen. We want to introduce an International audience to this amazing moviegoing experience!"



NieuwsFilm

meest populair