Algemeen

Amerikaanse remake Trollhunter onderweg

De remakerechten van de succesvolle Noorse 'found footage' thriller uit 2010 zijn in handen van Chris Columbus.

door Jeffrey op 10.06.2011 om 18:01 in Algemeen
Filmmaker Chris Columbus (Harry Potter and the Sorcerer's Stone) heeft met zijn productiehuis 1492 Pictures de remakerechten verworven van Trollhunter, een Noorse 'found footage' thriller uit 2010. Marc Haimes zal het scenario schrijven voor de Amerikaanse remake. Columbus zal de film zelf produceren, samen met Michael Barnathan en Mark Radcliffe van 1492 en CJ Entertainment.

In de originele film van regisseur André Øvredal botst een groepje studenten dat bezig is met een schooldocumentaire over het stropen van beren op een complot van de Noorse overheid. Die probeert het bestaan van een trollenpopulatie te verdoezelen door de beren de schuld te geven van de nachtelijke onrust in het land. De studenten gaan vervolgens, met hun camera in de hand, op pad met de mysterieuze trollenjager Hans.

Columbus: "Troll Hunter was a visceral, thrilling cinematic rock and roller coaster ride of a movie. Visually, there are scenes in this film that American audiences have never seen. We want to introduce an International audience to this amazing moviegoing experience!"

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ntt

Avatar

Nou ben benieuwd of het wat wordt.

pringles

Avatar

Inderdaad, The troll hunter was best een geinig filmpje

Ereptile

Avatar

Ik hoorde dat de noorse Troll Hunter goed is ontvangen. Ze gaan nu zelfs buitenlandse films remaken :P Als het maar niet iets als Troll 2 word >Smiley face

LMF

Avatar

Kijk gewoon de Noorse versie, hij kan zich zeker meten met de goeie Amerikaanse found-footage-films!

Baron Von Marlon

Avatar

Die Amerikanen zijn toch echt lui.
"Oh, nee! Een film met ONDERTITELS!!!"

Randall

Avatar

Beetje triest, al die remakes, sequels, prequels, reboots en dies meer de laatste tijd.

Ik zou zeggen, kijk gewoon het origineel, meer dan een prima film.

Aston

Avatar

Als ze hem enger zouden maken zou het best wat kunnen toevoegen. Want eng is Troll Hunter toch niet echt. Maarja, een Amerikaanse film wordt algauw weer zo gaap.:Z

Bambufan

Avatar

Vind maar eens een Amikaanse acteur die even onderkoeld als bad ass acteert als Otto Jespersen?

Argh, het zal Tommy Lee Jones wel worden, die z'n MIB-character recyceld.

SJRSVLDT

Avatar

Baron Von Marlon "Die Amerikanen zijn toch echt lui.
"Oh, nee! Een film met ONDERTITELS!!!""

Als je opmerking: 'Die Amerikanen zijn toch echt lui' slaat op die ondertitels moet het juist het tegenovergestelde zijn. Ze maken een compleet nieuwe film om de subs te vermijden, lijkt mij toch veel minder werk. Uiteraard gaat 't om het geld ;)

Baron Von Marlon

Avatar

SJRSVLDT "Als je opmerking: 'Die Amerikanen zijn toch echt lui' slaat op die ondertitels moet het juist het tegenovergestelde zijn. Ze maken een compleet nieuwe film om de subs te vermijden, lijkt mij toch veel minder werk. Uiteraard gaat 't om het geld ;)"


Alles draait om geld.
Het Amerikaanse publiek kijkt niet graag naar films met ondertitels.
Dus vlug een Engelstalige versie maken om meer te kunnen verdienen.

Moviemagic

Avatar

Een film opnieuw maken is in ieder geval beter na nasychroniseren zoals ze in heel veel landen doen.

Blockbuster

Avatar

Mark Radcliffe, is dat familie van Daniel Radcliffe? Zo ja, dan weet ik meteen waarom Daniel de hoofdrol heeft gekregen in de Harry Potter films (eerste 2 ook van Chris Columbus/1492 Pictures).

jpleon

Avatar

Blockbuster "Mark Radcliffe, is dat familie van Daniel Radcliffe? Zo ja, dan weet ik meteen waarom Daniel de hoofdrol heeft gekregen in de Harry Potter films (eerste 2 ook van Chris Columbus/1492 Pictures)."


Nee die twee zijn geen familie van elkaar. ;) Daniel is enige kind.

Blockbuster

Avatar

Zou toch een oom kunnen zijn of zo, die tegen Columbus zegt: ik heb nog wel een leuk neefje die mss Harry Potter wil worden. :P

rep_robert

Avatar

Wat een dikke bullshit ook weer, dan moet het verhaal zich wel in Noorwegen afspelen, aangezien de Amerika niet een volks folklore a la trollen heeft.

dablidov

Avatar

rep_robert "Wat een dikke bullshit ook weer, dan moet het verhaal zich wel in Noorwegen afspelen, aangezien de Amerika niet een volks folklore a la trollen heeft."


Jawel, jij vergeet de familie Osbourne..

NieuwsFilm

meest populair