The Troll Hunter (2010)

You'll believe it when you see it!

Wie een zinderende avonturenfilm verwacht, komt bedrogen uit. Maar dat maakt de film juist zo leuk.
play

6,6 details

  • 90 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Noorwegen
90 Min Noorwegen

The Troll Hunter is een Noorse mockumentary. Hij draait om een groep studenten die besluiten een aantal mysterieuze moorden te onderzoeken. Die vonden plaats in het noorden van Noorwegen, waar ze een jager tegenkomen. Hij stelt zich voor als een trollenjager. Hoewel ze hem in eerste instantie niet geloven, komen de studenten er gaandeweg achter dat hij ook écht een trollenjager is. Er zijn nog niet zoveel recensies van de film, hoewel Simon Foster er het volgende over te zeggen had: The Troll Hunter is refreshingly devoid of pretension, jettisoning all self-aware smugness (the downfall of Matt Reeve's similarly-constructed Cloverfield, 2008) in favour of being the best darn monster yarn it can be.

Alt titel
Trolljegeren
Regie
André Ovredal
Cast
Tomas Alf Larsen, Hans Morten Hansen, Johanna Mørck, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Glenn Erland Tosterud, Knut Nærum.
Budget
$ 3.500.000
Opbrengst
$ 4.159.678
Release
29.10.2010
Release NL
12.05.2011
Release DVD
15.11.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: André Øvredal | Cast: Hans Morten Hansen (Finn), Tomas Alf Larsen (Kalle), Johanna Mørck (Johanna), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2010

“Een jaar lang heeft een team onderzoekers dit materiaal bestudeerd om te zien of het echt was of niet. De conclusie was dat het echt was.” Met die verificatie moet de kijker het doen. Het is een lachwekkend slechte poging om de beelden uit The Troll Hunter een extra waarde mee te geven, maar het is ook juist de bedoeling om dat door te laten schemeren. De Noorse film trekt het genre van de mockumentary in het belachelijke en dat levert een aanstekelijke parodie op.

In de eerste twintig minuten lijkt The Troll Hunter het inmiddels bekende pad van de nepdocumentaire af te struinen. Een groepje studenten gaat met een camera op stap en komt per ongeluk in een gevaarlijk gebied terecht. Schokkerige, donkere beelden in de bossen, gehijg en paniekerig geschreeuw, en dan opeens een gigantische driekoppige trol, die van achter de bomen komt opdoemen. Eng? Nee, niet echt, maar wel geestig. Vooral naarmate we meer te weten komen over de gang van zaken bij het trollenjagen en de manier waarop de Noorse overheid de beesten voor de samenleving geheim probeert te houden.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Troll Hunter Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Troll Hunter

acties