Zes regisseurs die Transformers kunnen overnemen

En pleegt Michael Bay plagiaat op... Michael Bay?

Al enige tijd is bekend dat Michael Bay met Transformers: Dark of the Moon zijn laatste Transformers film heeft afgeleverd. Filmmaatschappij Paramount Pictures en speelgoedfabrikant Hasbro zullen zich ondertussen beraden over de toekomst van de franchise en peilen hoogstwaarschijnlijk al enkele regisseurs of zij verder willen gaan met de filmreeks. De website Collider is zo vrij geweest om een zestal regisseurs aan te dragen die het stokje kunnen overnemen van Bay.

De voornaamste ingrediënten die de regisseur moet hebben, zijn wel duidelijk: big budget-ervaring en de drive om echt alles uit de visual en special effects te halen. Michael Bay kan dit uiteraard als geen ander.

1. Roland Emmerich
Duidelijk. De man maakt films waarin alles op een spectaculaire wijze stuk gaat en net als in Bay zijn films gaan de prachtige beelden veelal gepaard met een flinterdun verhaallijntje. Desondanks brengen de films bakken met geld op aan de wereldwijde bioscoopkassa. Emmerich is daarmee de meest logische opvolger.

2. Joe Johnston
Met Jurassic Park III (2001) nam hij de sterk draaiende franchise over van Steven Spielberg. Tevens werd hij op het laatste moment ingevlogen om de regie van The Wolfman op zich te nemen. Volgens de geruchten rond Captain America: The First Avenger wordt het een groot (financieel) succes. De film komt van Paramount Pictures en de maatschappij zal de regisseur daarom waarschijnlijk graag aan zich willen binden. Enige nadeel is dat een mogelijke tweede Captain America film ook door Johnston geregisseerd zal gaan worden.

3. Jon Turteltaub
UIteraard is ook Turteltaub bekend met films met grote budgetten een flinke visual effects. Denk maar aan National Treasure films en The Sorcerer's Apprentice. Ondanks dat de laatste titel met name financieel enorm teleurstellende, zal Turteltaub hoogstwaarschijnlijk goed kunnen omgaan met een bestaande franchise zoals Transformers.

4. Stephen Sommers
Zeker niet de eerste keuze, maar een vierde deel in de Transformers reeks zou hem zeker kunnen passen. Sommers maakte met de eerste G.I. Joe film namelijk al een speelgoedverfilming gebaseerd op de G.I. Joe poppen van Hasbro.

5. Louis Leterrier
Na de successen van The Incredible Hulk (2008) en Clash of the Titans (2010) wacht Leterrier op een nieuwe blockbuster. Zeker als het gaat om een vierde Transformer film zou Leterrier geen onlogische keuze zijn.

6. David Yates
Nu de Harry Potter saga ten einde zijn, zal ook Yates opzoek gaan naar een nieuwe film. Tevens kan de inbreng van Yates iets meer betekenen voor de ontwikkeling van de verschillende personages. Grootste vraagteken is uiteraard of Yates zelf zin heeft in een film als Transformers.

Of het een van bovenstaande regisseurs wordt, horen we vast over een niet al te lange tijd aangezien Paramount de cashcow niet te lang op stal zal laten staan. Lees hier de gehele onderbouwing van Collider.

Regisseur Michael Bay kwam deze week overigens nog opvallend in het nieuws. Hij gebruikte namelijk een tweetal scenes uit zijn film The Island (2005) in Transformers 3, waarvan de wereldwijde teller al op $420 miljoen staat. Bekijk de scenes hieronder:



NieuwsFilm

meest populair