Video

Scarface terug in de bioscoop

Helaas alleen in de States, maar wij krijgen wel een uiterst fraaie Blu-Ray versie.

door Bram de Groot op 02.08.2011 om 17:26 in Video
Ben je op 6 september toevallig in de States? Hierbij alvast een gouden tip. In zo'n 500 bioscopen draait dan namelijk de High Definition versie van Brian de Palma's maffiaklassieker Scarface, waarvan het script werd geschreven door Oliver Stone. Reserveer hier je kaartje. Helaas krijgen we in Nederland niet de kans om de film nogmaals in de bioscoop te kijken... Hieronder wel de "Push It To The Limit" scene uit de HD versie:

Twee dagen later verschijnt Scarface in Nederland op Blu-Ray, en wel in twee nette uitgaven. Er verschijnt een steelbook uitgave met daarin de film plus digital copy en er verschijnt een limited edition, de "Cigar Box", met daarin een Scarface steelbook, money clip, Tony Montana's Green card, ansichtkaarten en een full colour booklet. Hieronder een voorproefje:

Scarface is een ieder wel bekend. De film stamt alweer uit 1983 en gaat over de jonge Cubaan Tony Montana (Al Pacino), die met zijn vriend Manny Ray vlucht naar Miami. Daar aangekomen ontsnapt hij uit het vluchtelingenkamp, en wordt daarna geconfronteerd met de harde werkelijkheid waarin vluchtelingen zich alleen staande kunnen houden met misdaad. Hij maakt kennis met de wereld van de cocaïnesmokkel en weet zich in deze keiharde wereld op te werken tot de baas van een reusachtige imperium. Klik hier voor de trailer van de Blu-Ray release.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Ik heb m nooit in de bios kunnen bekijken Smiley face (Ben een paar jaar later geboren) Wel een keer op dvd gezien jaren geleden. T is een toffe film! En leuk met die Cigar Box XD

pringles

Avatar

Dat zal flink wat kosten, dan de normale 20 euries

batmaster

Avatar

40 euro op bol.com

Nette prijs. Ga hem ook aanschaffen.

Sjaak_Polak

Avatar

Voor mensen uit Nijmegen en omstreken (of extreme addicts), deze zomer heeft Lux in Nijmegen een Jack Nickelson zomer met oa: Easy Rider, Chinatown en Five Easy Pieces. Aan het bovenstaande artikel te zien zijn er mensen die het leuk vinden om klassiekers nogmaals (of voor het eerst) in de bios te zien. Dit is niet bedoeld als reclame ofzo, ik ben zelf op geen enkele manier betrokken bij Lux. Mocht dit te erg zijn dan verwijder maar.

Bukowski

Avatar

Niet alleen LUX in Nijmegen hoor. Ook andere filmhuizen besteden aandacht aan Jack. Zie dit artikel, dan kunnen we hier weer on-topic.

adofmirosch

Avatar

De beste (of een van) gangster/drama film ooit.

jammer voor de fans maar ik kijk hem liefer op dvd

jochemb

Avatar

Leuke film maar ik zie toch liever goodfellas of the godfather nog een keer in de bios.

benjamin

Avatar

Uiteraard een uitstekende film, maar hoe zit dat nu met het opnieuw uitbrengen? Dat ze pakweg eens een speciaal event doen met deze film lijkt nog wel leuk, maar echt gewoon opnemen in de programmatie is misschien wel wat overdreven. Niet elke film van vroeger moet opnieuw in de bioscopen komen.

patrick_h

Avatar

benjamin "Niet elke film van vroeger moet opnieuw in de bioscopen komen."
Niet elke film nee, maar het zou toch leuk zijn als het er wat meer waren dan die ene film per twee maanden die in gemiddeld 2 zalen opnieuw uitkomt. Of heb je echt zo'n last van die enorme hoeveelheid oude films in de bioscoop momenteel?

benjamin

Avatar

patrick_h "Niet elke film nee, maar het zou toch leuk zijn als het er wat meer waren dan die ene film per twee maanden die in gemiddeld 2 zalen opnieuw uitkomt. Of heb je echt zo'n last van die enorme hoeveelheid oude films in de bioscoop momenteel?"


Op dit moment niet en dat vind ik maar logisch, dat ze daar maar de films van het moment draaien. Het is gewoon een soort principe dat ze van mij geen oude films opnieuw moeten uitbrengen (ook niet in 3D, zoals met Star Wars gaat gebeuren). En hoe bepaal je trouwens dan welke oude films wel mogen en welke niet? Hou het gewoon bij een soort speciaal evenement, maar draai gewoon de films van nu. Want geloof mij, de eerste films die hiervoor gaan wijken gaan wel enkele alternatievere films zijn.

Masterbrain

Avatar

SAY HELLO TO MY LITTLE FRIEND

:E The king of Dialouges

NieuwsFilm

meest populair