Lord of the Rings 3 breekt nog meer records

The Return of the King, de derde film in de Lord of the Rings-trilogie, heeft tijdens de kerstdagen ruim 262.000 bezoekers getrokken. Daarmee heeft de film wederom een record gebroken, namelijk dat van het beste weekeinde voor een rolprent in Nederland ooit.

Dat heeft distributeur A-Film maandag bekendgemaakt. Eerder al brak de film het record van best bezochte eerste draaidag. Hiermee heeft de film van regisseur Peter Jackson het record van zijn voorganger, The Two Towers, verbroken. De tweede Lord of the Rings-film trok vorig jaar in het kerstweekeinde ruim 250.000 bezoekers.

In totaal bezochten inmiddels meer dan 700.000 Nederlanders the Return of the King. De bijna vier uur durende film draait op dit moment in een recordaantal van 189 bioscopen. Veel bioscopen vertonen de rolprent van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in meerdere kopieën om aan de vraag van het publiek te kunnen voldoen.

The Return of the King is het sluitstuk van de grootse verfilming van de boekentrilogie van schrijver J.R.R. Tolkien die Jackson heeft gemaakt.

Pietje Bell 2

De familiefilm Pietje Bell 2 heeft in zeven dagen tijd een Gouden Film verdiend, omdat meer dan 100.000 mensen tot nu toe de film hebben gezien. Dat heeft distributeur Buena Vista maandag bekendgemaakt. Het is voor de eerste keer dat een Nederlandse film binnen een week de status van Gouden Film heeft bereikt.

Pietje Bell 2 is deze kerstdagen de best bezochte Nederlandse film en laat concurrenten als Kees de Jongen en Pipo en de Parelridders ver achter zich. Het resultaat van het vervolg is zelfs 10 procent beter dan het origineel, dat vorig jaar de grote Nederlandse kersthit was.



NieuwsFilm

meest populair