Pathé neemt maatregelen tegen overvallen

Bioscoopketen Pathé heeft extra maatregelen ingevoerd tegen het toenemende aantal gewelddadige overvallen op filmzalen. Zaterdagochtend werd Pathé ArenA in Amsterdam overvallen, afgelopen zomer gebeurde dat bij vestigingen in Rotterdam en Scheveningen.

Pathé-directeur Nielsen zei dinsdag dat het nooit eerder voorkwam dat in een jaar drie vestigingen van zijn keten werden overvallen. "Dat is echt een vervelend record. We proberen er alles aan te doen om de overvallen terug te dringen. Zo hebben we andere kluistypes aangeschaft en wordt tijdens de drukke kerstperiode het contante geld vaker afgehaald door Geldnet.''

Met de politie heeft het bedrijf afspraken gemaakt waardoor agenten extra alert kunnen optreden bij een melding van een overval. Bij de kassa's hangen camera's die criminelen kunnen vastleggen en tijdens drukke periodes staan er beveiligers bij de ingangen van de bioscopen. Ondanks al die maatregelen is nog geen van de overvallers gepakt.

Nielsen kan niet zeggen hoe groot de buit is bij de diverse incidenten. ,,Maar ze hebben niet zoveel geld gestolen wat het risico dat ze nemen rechtvaardigt, vind ik. Gelukkig heeft het publiek er afgelopen zaterdag niets van gemerkt, maar ze dwongen een kassamedewerker naar de kasruimte te gaan en daar de kas te legen.''

Pathé probeert filmbezoekers te stimuleren om hun kaartje niet met contant geld te betalen en zodoende het geld in kas te verminderen. ,,In Scheveningen geven we korting als een bezoeker met een pinpas betaalt. We overwegen om dat ook in andere filialen te doen'', zegt Nielsen.



NieuwsFilm

meest populair