Ridley Scott maakt nieuwe Blade Runner

Na Alien prequel Prometheus wordt ook de sci-fi klassieker uit 1982 onder handen genomen.

Bram de Groot 18 augustus 2011 19:34 in Algemeen
Ridley Scott gaat na de "Alien prequel" Prometheus, waaraan de filmmaker nu werkt, een nieuwe Blade Runner film produceren en regisseren. Dit meldt de website Deadline, die nog niet kan melden of het een prequel of een sequel wordt.

Het zou ook nog een remake kunnen worden, aangezien eerder dit jaar alle rechten van de sci-fi klassieker werden gekocht door Alcon Entertainment, een label van Warner Bros. In deze regeling was echter niet opgenomen dat zij een remake mogen maken.

De sciencefictionfilm Blade Runner, destijds ook geregisseerd door Scott, verscheen in 1982 en is losjes gebaseerd op Do Androids Dream of Electric Sheep? van schrijver Philip K. Dick. De hoofdrol werd gespeeld door Harrison Ford en er was een belangrijke rol voor Rutger Hauer. Bekijk hieronder de trailer:Synopsis: Los Angeles, 2019: Deckard (Ford) is een Blade Runner: een politieagent die ingezet wordt om "Replicants" (androïden) uit te schakelen. Hij wil eigenlijk stoppen, maar moet z'n baantje weer oppakken als er 5 replicants de controle over een ruimteschip weten te krijgen, en terugkeren naar Aarde.

NieuwsFilm