"Iedereen wisselt van geslacht en ras in Cloud Atlas"

De aankomende samenwerking tussen de Wachowskis en Tom Tykwer klinkt bijzonder intrigerend.

De aankomende verfilming van David Mitchells Cloud Atlas wordt met elk nieuws- of castingbericht interessanter. De regie is in handen van Tom Tykwer (Lola Rennt) en de Wachowskis (The Matrix), terwijl de cast bestaat uit namen als Tom Hanks, Hugo Weaving, Halle Berry, Susan Sarandon. Zij zullen allen meerdere rollen gaan spelen in de film.

Ben Whishaw, tevens een lid van de cast, sprak met Vulture en wist te vertellen dat de acteurs in de film van ras en geslacht zullen wisselen. Hij zei het volgende:

Everyone in the cast [which also includes Tom Hanks, Susan Sarandon, Halle Berry, and Jim Broadbent] is playing at least three parts, some big and some small. I’m doing three: Frobisher in the thirties; a female American in the seventies, in the Luisa Rey section; and a smallish role, where I’m basically an extra, in a modern-day nursing home, in the Timothy Cavendish section. Everybody’s swapping race and gender, so it’s very ambitious and quite fun. I’ll really love playing a woman!

Het boek van Mitchell werd eerder nog onverfilmbaar genoemd. Dit omdat het zes verschillende verhalen volgt en deze op ingenieuze manier met elkaar verbindt. Tykwer ontfermt zich over de delen die zich in het verleden afspelen, terwijl de Wachowskis de science-fiction elementen voor hun rekening nemen.

De synopsis van Cloud Atlas werd eerder als volgt omschreven: Het is een episch verhaal over de mensheid waarin de acties en consequenties van onze levens invloed hebben op andere levens in het verleden, het heden en de toekomst. Een ziel verandert van een moordenaar in een redder en een enkele goede daad blijft eeuwenlang van kracht en dient uiteindelijk ter inspiratie voor een revolutie.

De opnames voor Cloud Atlas beginnen volgende maand en Warner Bros. wil de film laat in 2012 uitbrengen.



NieuwsFilm

meest populair