Russell Crowe schraapt zijn keel voor musical Les Miserables

De film van Oscarwinnaar Tom Hooper (The King's Speech) bevat verder rollen voor Hugh Jackman en Helena Bonham Carter.

Russell Crowe, die naast zijn filmcarrière een nootje zingt in zijn bandje Russell Crowe & The Ordinary Fear of God, krijgt nu de kans om zijn zangkunsten te laten horen in een film. Hij heeft getekend voor één van de hoofdrollen in de Universal musical Les Miserables van regisseur Tom Hooper (The King's Speech).

Verder zijn er hoofdrollen voor Hugh Jackman en Helena Bonham Carter. Laatstgenoemde werd genomineerd voor een Oscar in Hoopers The King's Speech. Crowe speelt Javert, een politie-inspecteur en bewaker van de gevangenis waar Valjean (Jackman) zit opgesloten. Bonham-Carter speelt Madame Thenardier, een herbergier die misbruikt maakt van Cosette, de heldin van de film.

Les Miserables werd voor het laatst verfilmd in 1998 met in de hoofdrollen Liam Neeson en Geoffrey Rush. De vrouwelijke rollen waren destijds voor Uma Thurman en Claire Danes.

Les Miserables staat in de VS gepland voor 7 december 2012, net op tijd om een rol van betekenis te gaan spelen bij de Oscar-uitreiking in 2013.

NieuwsFilm

meest populair