Algemeen

James Franco regisseert luguber Child of God

Boekverfilming van de schrijver van The Road (2009) en No Country for Old Men (2007).

door Bram de Groot op 20.09.2011 om 10:38 in Algemeen
Via de website We Got This Covered meldt acteur/regisseur James Franco dat hij de film Child of God gaat regisseren. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1974 van Cormac McCarthy. Deze schrijver is bekend van de boeken die centraal stonden voor de films The Road (2009) van regisseur John Hillcoat en No Country for Old Men (2007) van The Coens.

Het boek Child of God gaat over de gewelddadige crimineel Lester Ballard, die steeds verder afzakt en uiteindelijk besluit om in een grot te gaan wonen. Hij is een necrofiel en moordenaar die zijn ontbindende slachtoffers in zijn grot bewaart naast een verzameling opgezette dieren.

Het komt als een verrassing dat Child of God door Franco wordt verfilmd. Aanvankelijk was de acteur uit Rise of the Planet of the Apes van plan Blood Meridian te verfilmen. Franco regisseerde onlangs het drama Sal, waarin de acteur Sal Mineo centraal staat. Eerder regisseerde hij al een aantal (korte) films. Op dit moment werkt hij ook aan twee docu's.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SJRSVLDT

Avatar

Cormac McCarthy is een topschrijver! 'No Country for Old Men' en 'The Road' waren geweldige boeken. Heb deze (nog) niet gelezen, maar McCarthy verdient nog een waardige verfilming als 'No Country for Old Men'. 'The Road' vond ik, vergeleken met het boek, behoorlijk tegenvallen. Ben wel benieuwd.

-het klinkt wel supernasty..-

Thiver

Avatar

Huh? Todd Field zou toch Blood Meridian gaan regisseren? :?

UndercoverPanda

Avatar

McCarthy :W
Franco :W

Ben erg benieuwd, snel kijken of dat boek ook ergens te vinden is. Hoewel het inderdaad wel erg luguber klinkt..

Enig idee of Franco ook zelf de hoofdrol op zich gaat nemen?

nieuwslaatste nieuws

meest populair