The Road (2009)

In a moment the world changed forever.

Beklemmende verfilming die het boek vrijwel letterlijk volgt, maar door ijzersterk acteerwerk en prachtige beelden misschien wel nog meer impact heeft.
play

6,9 details

  • 111 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
111 Min Verenigde Staten

Een vader en zijn zoon lopen door een platgebrand Amerika. Ze zijn op weg naar de kust, al weten ze niet wat hen daar zal opwachten. Het enige dat ze bezitten is een pistool om zichzelf te verdedigen, de kleren die ze dragen, wat voedsel en elkaar.

Regie
John Hillcoat
Cast
Charlize Theron, Viggo Mortensen, Robert Duvall, Guy Pearce, Kodi Smit-McPhee, Michael K. Williams, Garret Dillahunt, Molly Parker, Bob Jennings, Jack Erdie, David August Lindauer, Gina Preciado, Agnes Herrmann, Kirk Brown, Buddy Sosthand.
Budget
$ 32.000.000
Opbrengst
$ 27.685.103
Release
25.11.2009
Release NL
18.03.2010
Release DVD
20.07.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: John Hillcoat | Cast: Viggo Mortensen (vader), Kodi Smit-McPhee (zoon), Robert Duvall (oude man), Charlize Theron (moeder), Guy Pearce (veteraan), Michael K. Williams (dief), Garret Dillahunt (bendelid), Molly Parker (vriendelijke vrouw), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2009

Waar schrijver Cormac McCarthy de wereld met No Country for Old Men al enigszins naargeestig beschreef, ging hij met zijn meesterwerk The Road nog een stuk verder. Deze wereld is voor niemand geschikt; niet voor oude mensen, maar ook niet voor jonge. Het hoe en waarom van de verwoesting van de wereld is in The Road niet eens meer een vraagstuk van belang. De gruwelijke nasleep, daar gaat het om. De sterke, fragmentarische structuur van het boek is in de film gehandhaafd. De impact is, mede door het ijzersterke acteerwerk en de prachtige beelden, misschien wel versterkt.

“What you see, is happening now!” Met veel drama riep een nieuwslezeres deze woorden in de allereerste trailer van The Road. In beeld kwamen orkanen, overstromingen en vele andere natuurrampen. Voor de mensen die al bekend waren met het boek van Cormac McCarthy moet deze trailer gevoeld hebben alsof hún wereld verging. Kon het echt zo zijn dat de verfilming van dit prachtige beklemmende boek een film à la The Day After Tomorrow of 2012 zou gaan opleveren? Het leek er wel op. Nadat de release een aantal keer is uitgesteld, is het nu dan eindelijk tijd om opgelucht te ademen. Niks geen uitleggerige journaalbeelden meer in de definitieve versie. De film gaat over overleven en slaagt hierin op alle fronten.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

The Road Nieuwsberichten

Laatste reacties

::DFC::Nohands[NL]

"...Hele mooie realistische film, vooral aangrijpend als je zelf ook vader bent......"

WD

"...[quote=benjamin]Steengoede film met (alweer) een geweldige Viggo Mortensen. Verwacht geen domme acti......"

Steve-O

"...Wat een saaie film. Het werd geen moment boeiend en het was elke keer maar hetzelfde..... Het gaat e......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Road

acties