Holleeder eist verbod op Heineken Ontvoering-film

Hij vindt dat de film niet waarheidsgetrouw is en dus niet mag uitkomen.

27 oktober moet de film De Heineken Ontvoering uitkomen. Eerder al uitte Peter R. de Vries kritiek op de film, en nu ook Willem Holleeder, een van de hoofdrolspelers in de daadwerkelijke ontvoering. Om te voorkomen dat de film in de bioscopen uitkomt, heeft hij een kort geding aangespannen tegen producent IDTV Film.

Volgens Holleeder is de film niet volledig waarheidsgetrouw, en zou deze om die reden niet in de bioscopen mogen draaien. IDTV is het daar niet mee eens: ''Het staat een filmmaker vrij om een film te maken over een misdaad, zeker als het om een van de meeste spraakmakende uit de recente geschiedenis gaat.’’ aldus advocaat Van den Brink, die IDTV vertegenwoordigd.

De film is niet waarheidsgetrouw in het feit dat Holleeder zelf niet in de film voorkomt. De makers hebben zijn personage samengevoegd met dat van mede-ontvoerder Martin Erkamps.

Op dit moment zit Holleeder het laatste deel van een gevangenisstraf uit. Deze werd hem opgelegd voor de afpersing van zakenlieden. In 1983 was hij een van de ontvoerders van biermagnaat Alfred Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. Wekenlang werden zij vastgehouden in een loods in het havengebied van Amsterdam.

Het korte geding dient op 20 oktober voor de Amsterdamse rechtbank.



NieuwsFilm

meest populair