De Heineken ontvoering (2011)

What they started, he will finish.

Deze hoogstaande polderthriller laat zien dat we ons prima met de Amerikanen kunnen meten. Hauer is fenomenaal en benut alle aspecten van zijn rol.
play

6,4 details

  • 127 Min
  • Thriller
  • Misdaad
  • Historisch
  • Nederland
127 Min Nederland

De Heineken Ontvoering is geïnspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. Biermagnaat Freddy Heineken wordt in 1983 ontvoerd door vier mannen, die 35 miljoen gulden losgeld eisen. Deze jonge criminelen, die elkaar al van jongs af aan kennen, sluiten Heineken twee weken lang op in een Amsterdamse loods.

Regie
Maarten Treurniet
Cast
Rutger Hauer, Ton Kas, Marcel Hensema, Gijs Naber, Sallie Harmsen, Teun Kuilboer, Reinout Scholten van Aschat, Beppie Melissen, Porgy Franssen, Laurie Reijs, Ernst Dekkers, Menno Van Beekum, Genio De Groot, Marjolein Keuning, Truus te Selle, Korneel Evers, Gaby de Haan.
Release
27.10.2011
Release NL
27.10.2011
Release DVD
21.02.2012

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Maarten Treurniet | Cast: Rutger Hauer (Alfred/Freddie Heineken), Reinout Scholten van Aschat (Rem), Gijs Naber (Cor van Hout), Teun Kuilboer (Frans Meijer), Korneel Evers (Jan Boelaard), e.a.| Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2011

De ploeg achter de verfilming van de drie weken durende ontvoering van Alfred Heineken kreeg voor een appel en een ei wat extra publiciteit voor hun misdaadthriller. Heinekenontvoerder Willem Holleeder spande een kort geding aan omdat hij vond dat er feiten verdraaid werden en hij te meedogenloos werd neergezet. Wat de makers betreft is de kwestie zonneklaar, getuige ook de mededeling voorafgaand aan de openingsscène: we gaan kijken naar historische gebeurtenissen die met (behoorlijk) wat fantasie zijn ingekleurd en aangevuld. Regisseur Maarten Treurniet gaf al in interviews aan dat zijn medescenarist, romanschrijver Kees van Beijnum, erg vrij met de figuur van Holleeder was omgesprongen door hem uit de duim gezogen eigenschappen toe te dichten. De artistieke oplossing en tevens het noodzakelijk kwaad werd het fictieve personage Rem. Willem Holleeder vond deze kanttekening echter niet voldoende. In de trailer en het script zag hij voldoende aanleiding om te concluderen dat 'De Neus' als een sadist en genadeloze bruut wordt afgeschilderd. De rechter stelde hem in het ongelijk.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

De Heineken ontvoering Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Ben geen groot fan van Nederlandse film. Deze zijn vaak te plat en amateuristisch van aard. Deze fil......"

B0ris

"...Kan iemand mij uitleggen wat er zo goed is aan Rutger Hauer? Ik vond hem namelijk acteren als een za......"

nickklunder

"...Ik heb het boek nooit gelezen waardoor de film een aangename verassing is. Ik had dan ook geen enkel......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

De Heineken ontvoering

acties