Heineken Ontvoering verkocht aan Amerika

Wat betekent dit voor de Heineken film van Peter R. De Vries?

De Heineken Ontvoering is verkocht aan Amerika. Dat maakte distributeur Afilm vandaag bekend. Dat betekent dat de film van regisseur Maarten Treurniet ook in de Amerikaanse bioscopen te zien zal zijn. Onbekend is nog vanaf wanneer.

De Heineken Ontvoering is geïnspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. Biermagnaat Freddy Heineken wordt in 1983 ontvoerd door vier mannen, die 35 miljoen gulden losgeld eisen. Deze jonge criminelen, die elkaar al van jongs af aan kennen, sluiten Heineken twee weken lang op in een Amsterdamse loods. De film brengt de ontvoering in beeld en concentreert zich daarna op de nasleep, waarin Heineken wraak wil op de ontvoerders.

De vraag is nu wat dit betekent voor de plannen van Peter R. de Vries en zijn Heineken film. Hij heeft de rechten van zijn boek verkocht aan een Amerikaanse producent die de film wel wilde maken. Of de producent dat nog steeds wil nu er al een film over hetzelfde onderwerp in de Amerikaanse bioscopen te zien is geweest, is nog maar de vraag.

NieuwsFilm

meest populair